Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeroen Pauw snapt niets van Thijs Römer: 'Kom met iets!'

Jeroen Pauw is verbaasd over het verweer van Thijs Römer tijdens de inhoudelijke behandeling van de zedenzaak waar de acteur verdachte was. Verder snapt hij niet dat zijn omgeving niet met hem in gesprek is gegaan.

Jeroen Pauw

Thijs Römer werd dinsdag in de rechtbank van Assen veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en 3 maanden celstraf waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Dat betekent dat de acteur een maand de gevangenis in moet. Römer krijgt deze straf, omdat hij met diverse minderjarige meisjes seksueel getinte WhatsApp-gesprekken voerde.

Ze hadden het over masturbatie en seksualiteit in de WhatsApp-groep met de naam: 'Douchen'. Verder vroeg hij om naaktfoto's in ruil voor figurantenrollen en stuurde dickpics. De straf die hij heeft gekregen, is hoger dan de eis van het Openbaar Ministerie. Die eiste een taakstraf 240 uur en 90 dagen cel waarvan 89 voorwaardelijk.

De presentator sprak in De Oranjezomer zijn verbazing uit, omdat hij het idee heeft dat Römer geen enkele keer gedacht heeft dat hij iets heel raars heeft gedaan: "Dat hij dan ook nog in zijn verdediging aanvoert van: 'ja, ik ben heel vrijzinnig opgevoed, ik kom uit de toneelwereld en het is de MeToo-beweging!'"

Advies

Ook is Pauw verbaasd dat de advocaat van de acteur hem niet het juiste advies heeft gegeven: "Als je een advocaat bent, zeg je toch als eerst: 'Betoon spijt, zeg dat je in een raar moment dit hebt gedaan', of wat dan ook." vertelt de presentator aan tafel bij Hélène Hendriks. "Kom met iets! Maar hij kwam met niks", gaat hij verder.

Dezelfde verbazing heeft de ex-talkshowhost over de omgeving van de acteur. Pauw geeft aan dat de mensen in de wereld waar Römer zich bevindt vrij mondig zijn. Daarom vindt hij het gek dat zij ook niet in gesprek zijn gegaan met hun collega: "Die gaan toch met je praten en zeggen: 'Hé, wat is hier nou gebeurd en wat heb je nou gedaan?'", aldus Jeroen. "Wees pro-actief als je iets fout hebt gedaan, toch?", besluit hij.

Entertainment
  • De Oranjezomer
  • NL Beeld / Patrick van Emst