Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman over online misbruik minderjarigen Thijs Römer: 'Ik vergeef het hem zeker'

Thijs Römer is volgens ex Katja 'genoeg gestraft' na zijn veroordeling door de rechtbank en publieke afstraffing in de media.

Katja

In de nieuwste Beau Monde, wie leest 'm niet, vertelt Katja Schuurman uitgebreid over haar vrijgezelle bestaan, haar ex Thijs Römer en relaties in het algemeen. Aanleiding is de nieuwe film De Mannenmaker, waarin Schuurman haar tegenspeler Leo Alkemade probeert te kneden tot een gewilde man.

Dat soort kerels komt Schuurman ook wel tegen in haar eigen leven. Mannen die ze wil omvormen tot iets wat ze niet zijn. "Dat moet je niet willen", legt de actrice uit. "Ik heb ook vaak geprobeerd een man te veranderen, maar ik ga proberen dat niet meer te doen. Ik wil nu iemand die af is, haha."

Slaapkamerleven staat op 'laag pitje'

Op dit moment is Katja vrijgezel. En als het aan haar ligt, dan blijft dat voorlopig ook zo. Ze is naar eigen zeggen geneigd om zich flink aan te passen aan een partner en zijn leven te leiden.

Wat rampetampen betreft is het ook allemaal een beetje ingedut, laat de brunette weten.

Katja: "Nu staat het op een laag pitje en dat vind ik eigenlijk wel lekker rustig. Er is nog veel meer in het leven, ben ik achter gekomen, haha."

Römer

In het verleden had Schuurman relaties met chefkok Freek van Noortwijk en 'toyboy' Niek Schrijvershof. Maar daarvoor had ze iets met Thijs Römer. In 2010 kreeg het stel een dochter. Om die reden heeft Katja op dit moment ook nog steeds iets te maken met de veroordeelde acteur.

Römer werd in augustus 2023 schuldig bevonden aan het online misbruiken van drie minderjarige meisjes. Hij zat met jonge tienermeiden (14 en 15 jaar) in een app-groep genaamd 'Douchen' en gaf de meisjes onder meer tips over masturberen.

Halverwege maart van dit jaar begon Römer met het uitzitten van een maand gevangenisstraf. Daarnaast moest hij een schadevergoeding betalen en een werkstraf doen.

In de Beau Monde wordt Katja gevraagd naar de situatie met de vader van haar kind. De brunette wil er niet teveel over kwijt, maar stelt dat 'Thijs' vaderschap' nu een beetje naar de achtergrond verdwenen is. Katja: "Maar dat komt wel weer." Volgens haar moet er 'een nieuw evenwicht' worden gevonden.

Of ze Römer heeft vergeven?

Ik vind het verschrikkelijk verdrietig hoe het is gegaan en dat hij zo’n gekke afslag heeft genomen in zijn leven", aldus de actrice, "maar ik vergeef het hem zeker. Hij is genoeg gestraft."

De nieuwe Beau Monde met het interview met Katja Schuurman ligt vanaf woensdag in de schappen.

Entertainment
  • Beau Monde
  • NL Beeld / Arjo Frank