Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Katja Schuurman over mannen: 'Ze moeten niet zo blèren en stoer doen'

Schuurman heeft inmiddels een hele reeks relaties achter haar naam staan. Maar inmiddels weet ze wel wat ze aantrekkelijk vindt aan een man. En wat niet.

Schuurman

De laatste tijd wordt Katja Schuurman door alles en iedereen geïnterviewd over haar exen, relaties en haar huidige single-bestaan. Zo liet de actrice in een interview met Beau Monde al weten dat haar slaapkamerleven op dit moment op een laag pitje staat en deed ze in hetzelfde stuk wat omstreden uitspraken over haar ex Thijs Römer.

Aanleiding voor al die interesse voor Schuurmans dating-avonturen is de nieuwe film De Mannenmaker, waarin de brunette haar tegenspeler Leo Alkemade probeert te kneden tot een gewilde man.

'Moeders, voed je zonen gewoon op'

Ook de Telegraaf strikte Katja Schuurman voor een gesprek over haar privéleven. En daarin geeft de actrice haar ongezouten mening over (sommige) mannen. Ten eerste moeten ze van haar 'van de borst van de moeder af'. Ze vindt dat moeders hun zonen te vaak als 'prinsjes' behandelen en te makkelijk op 'op een voetstuk' plaatsen.

Katja: "Je moet eigenlijk alles organiseren rondom de man. En toch worden ze altijd op stoelen van directeuren en presidenten gezet."

Daarnaast stelt Katja dat veel mannen hun eigen onzekerheid overschreeuwen, terwijl ze dat eigenlijk zouden moeten omarmen. Moeders moeten volgens de actrice hun zonen 'gewoon opvoeden' als 'zelfverzekerde onafhankelijke mannen die voor zichzelf kunnen zorgen'. En vooral niet 'de hele tijd zeggen hoe fantastisch ze zijn'.

Mannen worden namelijk 'echt niet leuker' van 'blèren en stoer doen', zegt ze tot slot.

Hoe versier je Katja?

Nederlandse mannen die nog niet zijn afgehaakt na het lezen van bovenstaande uitspraken, willen ongetwijfeld weten wat ze dan wél moeten hebben om kans te maken bij de inmiddels 49-jarige BN'er. Nou, daarover deed haar zus Birgit Schuurman laatst een boekje open. Haar werd namelijk de vraag gesteld: hoe versier je Katja?

Birgit: "Als je heel lekker kan koken, als je humor hebt, als je intelligent bent, als je goed in je vel zit, zelfverzekerd en ook met de ander begaan, en er óók gewoon lekker uitziet. Da's toch niet zo moeilijk?"

Entertainment
  • De Telegraaf
  • NL Beeld / Arjo Frank