Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hans Kraay jr. stopt bij Veronica Inside

Gisteravond kwam Hans Kraay jr. met een bijzondere mededeling tijdens de uitzending van Veronica Inside. De vaste gast liet weten dat hij na 17 jaar afscheid gaat nemen van het programma. 

Hans Kraay jr. stopt bij Veronica Inside

Vanaf volgend jaar beginnen René van der Gijp, Johan Derksen en Wilfred Genee met een nieuwe show, VI Vandaag. “Dat is een ander programma. Veel minder voetbal dan hier”, vertelt Hans Kraay in de VI-uitzending van gisteravond. Die vermindering in de hoeveelheid voetbal betekent voor Kraay het einde van zijn vaste bezoekjes aan de studio. “Ik heb hier zeventien jaar gezeten en vandaag de een-na-laatste keer en daar hoeft niemand emotioneel over te zijn. Ik vond het superleuk om hier te zijn en ik zal er vanaf januari niet bij zijn, het is goed zo”, vertelt Hans in de laatste uitzending van Veronica Inside.

“Schei uit, want ik word emotioneel!”, reageert Johan Derksen eerst als grap. Later toont hij respect voor zijn collega. “Hans was een aangename aanvulling aan tafel altijd”, aldus Derksen. Toch maakt Derksen duidelijk dat er geen plek aan die tafel is voor Kraay. “We hebben volgend jaar een programma met 50 procent voetbal en 50 procent andere onderwerpen”, vertelt Derksen. Voor die 50 procent voetbal zitten Derksen, Gijp en Genee aan tafel, “maar dan moeten we voor die andere onderwerpen een specialist naast ons hebben die geen voetbalanalist is.” Hans Kraay valt daardoor helaas buiten de boot.

Wilfred Genee oppert achteraf nog om een actie te starten zodat Hans Kraay jr. alsnog in de studio kan verschijnen, maar dat verzoek wijst de oud-voetballer af: “Het is goed zo", reageert die. "Het hoeft niet.”

Entertainment
  • Pro Shots