Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachten overval waardetransport deze maand voor de rechter

Op 25 augustus verschijnen de zes verdachten van de overval op een waardetransport in Amsterdam voor de rechter. 

Verdachten overval waardetransport deze maand voor de rechter

Het voelt ondertussen alweer als een tijd geleden, maar minder dan twee maanden geleden stond Nederland nog op de kop vanwege een brute overval op een waardetransport. Op 19 mei - voor de aanslag op Peter R. de Vries en de dood van Carlo Heuvelman op Mallorca - stonden de krantenkoppen vol over een transportauto die werd aangevallen bij Schöne Edelmetaal aan de Meeuwenlaan in Amsterdam.

Inmiddels zijn er voorbereidingen getroffen voor een rechtszaak. Op 25 augustus begint de eerste inleidende zitting. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam, nadat Shownieuws de plannen eerder bekendmaakte.

Overval

Bij de zitting zijn zes van de verdachten aanwezig. Een zevende man kwam tijdens een schotenwisseling met de politie om het leven.

De overvallers, uitgerust met zware vuurwapens, raakten in de buurt van de Meeuwenlaan al in conflict met de politie. Er werd eerst meerdere keren door de mannen geschoten, waarna de politie ook het vuur opende. Vrijwel direct daarna vluchtten de criminelen weg. “Kennelijk dachten de overvallers dat de politie niet meteen terug zou schieten, met hun gewone wapens”, meldde een woordvoerder van de politie daarover. Er werden meerdere schoten gelost, waarna de overvallers in twee auto’s op de vlucht sloegen.

Vluchtpoging

In de buurt van Broek in Waterland, ten noordoosten van de stad, kwamen de verdachten tot stilstand. Eén auto reed dwars door een hek een achtertuin in, waarna de overvallers uit het voertuig sprongen en het op een lopen zetten richting een weiland. Daar werden ze beschoten door de politie, waarna ze zich uiteindelijk overgaven. Eén van de verdachten, een 47-jarige man uit Frankrijk, kwam tijdens de vluchtpoging om het leven, nadat hij geraakt werd door een schot van een politieagent.

Misdaad
  • telegraaf.nl
  • BrunoPress