Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

GroenLinks kwaad op Scheveningse ‘Bikinilijn'

Tram naar het strand van Scheveningen pakken? Dan stap je vanaf nu in de ‘bikinilijn’ van vervoersbedrijf HTM. Leuke woordgrap? Bij GroenLinks kan men er in ieder geval niet om lachen. ‘Niet oké en ouderwets’

GroenLinks kwaad op Scheveningse ‘Bikinilijn'

‘Regelrecht seksisme’, zo noemt het Haagse GroenLinks-raadslid Marielle Vavier de zogenaamde ‘Bikinilijn’, de tram die sinds kort van Delft tot Scheveningen rijdt, moet mensen van de stad naar de badplaats brengen. Daar wilde bestuursbedrijf HTM een vrolijke zomerse naam bij verzinnen. De uitkomst was de ‘Bikinlijn’, want een ‘grapje moet kunnen’, aldus directeur Bruno Bruins.

Daar is Vavier het niet mee eens. "Dit is geen grapje, mannen. Maar regelrecht seksisme en niet van deze tijd", schrijft ze op Twitter. "Niet oké en ouderwets. Ga eens met je tijd mee HTM.” De partij staat achter haar standpunt, maar daar houdt het ook op, want op Twitter kreeg ze van tal van mensen te horen dat het gewoon om een woordgrapje gaat. Vavier kon zich er echter niet in vinden en zette dubbel en dwars door. “‘Bikinilijn’ verwijst naar de schaamstreek van vrouwen. Het is achterhaald seksisme”, benadrukte zij nog eens in een reactie.

‘Mannenhumor’

De kritiek op Vavier kwam onder andere van een vrouwelijke medewerker van HTM. Die vertelde dat de woordgrap door een andere vrouw bij het transportbedrijf is bedacht. Het idee dat het hier om ‘mannenhumor’ gaat, klopt dan ook niet echt, alhoewel wij er stiekem wel om kunnen lachen.

Bizar
  • Twitter