Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Aangehouden straatkrantverkoper heeft bijna 32.000 euro aan cash bij zich

Die heeft een hoop krantjes verkocht...

Straatkrantverkoper

Een aantal Haagse agenten was in shock afgelopen zaterdag. Een aangehouden man bleek óf een hele succesvolle straatverkoper, óf er is meer aan de hand.

De man in kwestie werd 's avonds in eerste instantie aangesproken en staande gehouden in verband met een controle vanwege ondermijning. Die term staat voor het vervagen van grenzen tussen de boven- en onderwereld. Criminelen die legale activiteiten en bedrijven gebruiken als dekmantel en witwaspraktijken bijvoorbeeld. Of zoals de politie het uitlegt: "Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit op onze samenleving.

Tijdens de controle voor ondermijning in het centrum van Den Haag kon de straatkrantverkoper zijn ID-kaart niet overhandigen. "Hij is daarom aangehouden", aldus een woordvoerder van de politie Den Haag.

Flappen, flappen en nog eens flappen

Eenmaal op het bureau kwam de aap (en meer) uit de mouw. De man werd gevraagd zijn zakken te legen en de inhoud op tafel te deponeren. Dat begon met enkele briefjes van 50 euro en eindigde met een heleboel briefjes van 50 euro. 636 stuks, om precies te zijn, wat neerkomt op een totaalbedrag van 31.800 euro. Bovendien verblijft de man illegaal in Nederland.

Vooralsnog is het onduidelijk waarom de straatkrantverkoper zo'n bedrag op zak had. Na de vondst werd de man weer vrijgelaten.

Daarmee is de kous echter niet af. De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel doet onderzoek naar de ogenschijnlijk belachelijk succesvolle straatverkoper.

Bizar
  • AD
  • Politie Den Haag