Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte/slachtoffer (23) van explosie in Den Haag overleden: 'Deel hand lag op straat'

Een bloedspoor en een deel van een hand. Dat gruwelijke tafereel werd afgelopen donderdag rond 01:30 aangetroffen na een explosie in de Steijnlaan. Het slachtoffer - tevens verdachte - is inmiddels overleden. Dat schrijft de Telegraaf.

Explosie

Een luide knal zorgde er in de nacht van woensdag op donderdag voor dat verschillende bewoners van het Haagse Transvaalkwartier wakker schrokken. Wat het nog angstaanjagender maakte, was het gegil van een langs rennende man na de explosie. Op straat vonden studenten vervolgens een bloedspoor plus een deel van een hand.

De gewonde man werd even later zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij is nu, zo schrijven meerdere media, overleden. Eerder kwamen al geluiden naar buiten dat hij mogelijk beide handen heeft verloren bij de explosie. Dit is niet bevestigd. Hij was zowel slachtoffer als verdachte in de zaak. Na de explosie is ook een 24-jarige Amsterdammer opgepakt.

'Wilde mogelijk explosief bij woning leggen'

Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk, maar 'Waarschijnlijk was het de bedoeling het explosief bij een woning tot ontploffing te brengen', schrijft calamiteitensite Regio15. De man die 'een explosief voor een woning in Den Haag wilde leggen, is daarbij zwaargewond geraakt', voegt PZC toe.

De regionale krant heeft met de bewoner gesproken van het huis dat mogelijk doelwit was. "Het is gewoon een laffe actie, zielig", zegt hij. "Ik doe niks verkeerd en zit op school en werk gewoon. Heb met niemand problemen." Opvallend genoeg was zijn huis drie jaar geleden ook al doelwit van een ontploffing. Daarbij werd zijn voordeur opgeblazen.

De politie wil niks kwijt over de man die aan zijn verwondingen is overleden in het ziekenhuis. Het onderzoek naar de tweede verdachte is nog in volle gang.

Nieuws
  • PZC, de Telegraaf, Regio15
  • NL Beeld / Regiofotografie