Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 10 jaar cel en tbs tegen 'supermarktsteker' Jamel L.

Vroeg in de ochtend, op dinsdag 20 juni 2023, kwam de 36-jarige Antoneta Gjokja om het leven bij een steekpartij. Het geweldsdelict vond plaats in de Albert Heijn in Den Haag waar Gjokja werkzaam was.

Albert Heijn Den Haag

Al gauw werd ex-tbs'er Jamel L. opgepakt voor het plegen van de daad. De 57-jarige verdachte was geen onbekende van de politie en is vaker veroordeeld voor verschillende geweldsdelicten. Niet alleen in ons land, maar ook aan de andere kant van het kanaal - in Groot-Brittannië - en op Curacao is L. in aanraking geweest met justitie.

'Niet de persoon die ik moest hebben'

Uit eerdere berichtgeving kwam al naar voren dat het drama in Den Haag een 'wraakactie' is geweest. Jamel L. had eerder vervelende ervaringen gehad bij andere Albert Heijn-filialen en hij zag de aanslag op het 36-jarige slachtoffer als wraak. Donderdag liet L. in de rechtbank in Den Haag weten dat Antoneta Gjokja 'niet de persoon' was die hij destijds moest hebben. Volgens Jamel L. ging het hem om een beveiligingsmedewerker van de supermarkt. Deze was echter niet in de buurt.

"Ik ben niet de supermarkt ingegaan met het plan iemand neer te steken. Toen ik binnenkwam, kwamen allemaal nare gedachten naar boven", aldus L. tijdens de zitting. Vervolgens besloot de verdachte een medewerker te vragen waar de messen lagen en haalde hij, terwijl hij door de winkel liep, het wapen uit de verpakking.

L. liep naar de broodafdeling, waar Antoneta aan het werk was. "De broodafdeling was de kortste weg", vertelt L. De 36-jarige supermarktmedewerkster werd door meerdere messteken van het leven beroofd.

'Geen moord'

De Telegraaf schrijft dat L. mogelijk een pak drinkyoghurt bij een andere Albert Heijn had gejat en hiervoor heeft vastgezeten. Destijds zou de verdachte dwangmedicatie toegediend hebben gekregen. Mogelijk wilde Jamel L. hiervoor wraak nemen, wat Antoneta uiteindelijk het leven heeft gekost. Volgens L. zelf is er geen sprake van moord. Hij zou namelijk niet van tevoren een plan hebben bedacht om iemand in de supermarkt neer te steken.

Het OM heeft donderdag een gevangenisstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen Jamel L. De uitspraak volgt op 18 april.

Misdaad
  • De Telegraaf, AD
  • NL Beeld / Regiofotografie