Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fatale steekpartij in Albert Heijn Den Haag: 'verdachte is ex-tbs'er'

Dinsdag is een steekpartij een medewerkster van de Albert Heijn in Den Haag fataal geworden. De 36-jarige vrouw is net nadat de winkel werd geopend neergestoken. De mogelijke dader is al snel opgepakt en blijkt een ex-tbs'er te zijn.

Albert Heijn

De Telegraaf meldt dat het om de 56-jarige Antilliaan Jamel L. zou gaan. De verdachte is geen onbekende. Hij is al vaker veroordeeld voor geweldsdelicten. Niet alleen in Nederland, maar ook in Groot-Brittannië en op Curacao is het een bekende. Ook heeft L. al in een kliniek in Amsterdam gezeten.

'Zware psychiatrische problemen'

Jamel L. is een twintiger als hij in Nederland komt. Hij wordt in Nederland veroordeeld voor zware geweldspleging en afpersing. Vervolgens krijgt hij tbs opgelegd. Hij besluit kort daarna zijn spullen te pakken en vertrekt naar Groot-Brittannië. Ook hier kan hij zich niet gewenst gedragen en wordt veroordeeld voor bedreiging met een mes en zware mishandeling. L. wordt vervolgens uitgeleverd aan Nederland en wordt wederom opgepakt. Na behandeling in een kliniek in onze hoofdstad vertrekt verdachte naar de Nederlandse Antillen, Curaçao. De Telegraaf laat weten dat de vrijlating van Jamil L. voor grote onrust heeft gezorgd op het eiland. 'Niemand durfde het aan om de man met zware psychiatrische problemen op te nemen.'

Godsdienstfanaat

Michael Mantz heeft meerdere malen Jamil L. bijgestaan. De advocaat zegt de krant geschrokken te zijn dat L. op vrije voeten was. Ook laat hij weten dat hij verbaasd is dat hij degene is die mogelijk de vrouw heeft doodgestoken. Mantz laat aan de Telegraaf weten dat L. een godsdienstfanaat is. 'Ik vrees dat hij dit gezien heeft als een daad voor God', vertelt de advocaat.

Politiek Den Haag

De Kamer laat weten verbijsterd te zijn. Meerdere politici laten van zich horen over de afschuwelijke gebeurtenis. Velen van hen vragen zich af hoe het kan dat deze man vrij rondliep. PVV-kamerlid Markuszower laat weten ministers Yesilgöz en Weerwind erop aan te rekenen en dat hij een debat heeft aangevraagd.

Volgens de Telegraaf is het ministerie van Justitie en Veiligheid een onderzoek gestart.

De Albert Heijn laat gisteren al van zich horen en zegt geschokt en verslagen te zijn van de gebeurtenis eerder die dag. 'Onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en collega's.'

Of de verdachte en de 36-jarige medewerkster bekenden van elkaar waren, is nog niet duidelijk.

Misdaad
  • NOS, RTL Nieuws, De Telegraaf
  • NL Beeld / Regiofotografie