doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Frankrijk zet strenge coronamaatregelen in, ook voor toeristen

Kroeg, zwembad, winkelcentrum, restaurant, pretpark, noem maar op. Vanaf augustus kom je ze in Frankrijk niet zo makkelijk meer binnen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff6f4bdede img{#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff6f4bdede img{#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff6f4bdede img{#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fff6f4bdede img{#fig-60fff6f4bdede img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Frankrijk zet strenge coronamaatregelen in, ook voor toeristen

President Emmanuel Macron had maandagavond een pittige mededeling voor de luisteraars van zijn persco. Hoewel hij claimt dat Frankrijk corona nog onder controle heeft, wil de Franse president de teugels toch stevig aantrekken uit angst voor de Deltavariant. Er komen nieuwe regels, waarvan een groot deel op 21 juli ingaat en de rest op 1 augustus. En iedereen boven de 12 jaar moet eraan geloven, ook toeristen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gezondheidspas

De grote maatregel van Macron is het gebruik van de zogenaamde ‘gezondheidspas’. Dat houdt in dat je in principe nergens meer binnen komt zonder een negatieve pcr-test van maximaal 48 uur oud, een bewijs van volledige vaccinatie of een positief testresultaat dat minstens twee weken en maximaal zes maanden oud is.

Dat wordt voor mensen die gebruik moeten maken van de pcr-test een dure grap. Waar de corornatest in Frankrijk voor toeristen eerst nog gratis was, moet er tegenwoordig 44 euro voor neergeklapt worden. Een dagje Disneyland met de vrouw en twee kids is al prijzig, en zo wordt dus nog eens 176 euro duurder. En als je drie dagen later nog eens een middagje de Mona Lisa wilt bekijken, mag je dat bedrag opnieuw inleveren, want dan is de test immers te oud.

Vaccinaties

Macron windt er dan ook geen doekjes om: hij wil dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Niet alleen de Fransen zelf, maar ook toeristen. En Macron is niet de enige, want ook in Griekenland gaat de deur dicht voor niet-gevaccineerden. Daar mag men zonder prik straks niet meer naar een restaurant, de bios of het café.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws