Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doorbraak in cold case dankzij YouTuber: 'Ruim 30 jaar na verdwijning Elisabeth Wessels'

Elisabeth werd in 1989 voor het laatst in levenden lijve gezien.

Elisabeth Wessels

YouTuber 'Bruno' uit Frankrijk onderzoekt coldcases en legde als eerste de link tussen een anonieme overleden vrouw in de Franse gemeente Verdun en de Nederlandse vermiste Elisabeth. De ruim 30 jaar vermiste Wessels was eind jaren 80 verhuisd vanuit Nijmegen naar Frankrijk en achteraf blijkt dat de vermiste Nederlander in 1989 al overleden werd aangetroffen in Verdun. Echter werd de cold case niet eerder opgelost.

Naamloos graf

Elisabeth Wessels is destijds begraven in een naamloos graf. Wanneer de YouTuber een artikel over de naamloze vrouw onder zijn neus krijgt, besluit hij onderzoek te doen en komt hij uit bij de jarenlange Nederlandse vermissing.

In de periode dat het lichaam van Wessels werd aangetroffen in Frankrijk werd er nog geen gebruikgemaakt van een databank waar DNA in werd opgeslagen. De politie laat weten in februari 2013 opnieuw aandacht te hebben besteed aan de vermissing van Wessels. Hierbij besloten zij het DNA van de familieleden op te slaan in de Nederlandse databank vermiste personen. Doordat dit DNA al in bezit was van de politie, wisten zij onlangs toch het DNA van Wessels te vergelijken met dat van haar familieleden. Dit leverde een match op en daarmee is het dus zeker dat de vrouw in het naamloze graf Elisabeth Wessels is.

Franse YouTuber

De politie laat weten YouTuber 'Bruno' erg dankbaar te zijn. 'Dat de match er nu wel is, is te danken aan een mooie samenwerking tussen de politie Gelderland-Zuid, het coldcaseteam Oost-Nederland en de grote inzet van 'Bruno'. Ook de familie van Wessels spreekt zijn dankbaarheid uit aan de YouTuber. Zij hebben na jarenlange onzekerheid eindelijk antwoorden over waar de hun vermiste familielid Elisabeth Wessels is. De politie laat tot slot weten dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden tussen de Franse YouTuber en het Nederlandse coldcaseteam.

Het is nog altijd onduidelijk hoe de destijds 32-jarige Wessels om het leven is gekomen.

Misdaad
  • Politie.nl
  • Politie.nl