Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meer dan 1 miljoen euro ingezameld voor agent die Franse jongen doodschoot

Terwijl Frankrijk nog in brand staat door de rellen, laait er een nieuwe discussie op. Eentje over donaties aan de familie van het slachtoffer én een inzamelingsactie voor de politieagent die de jongen doodschoot.

Frankrijk

Het is al dagenlang onrustig in Frankrijk. Aanleiding voor de rellen is de dood van een Franse tiener (17) van Algerijnse afkomst. Nahel, zoals de jongen heet, had geen rijbewijs en werd aangehouden na een aantal verkeersovertredingen. Toen hij tijdens de controle wegreed, werd hij doodgeschoten. Beelden van het incident gingen vervolgens rond op social media.

Het gevolg: rellen in meerdere steden. Tijdens het blussen van een brand kwam al een brandweerman om, de politie arresteerde al honderden relschoppers en er was een 'laffe moordaanslag' op het gezin van de burgemeester van een Frans plaatsje. De onrust sloeg zelfs over naar Brussel en Zwitserland. Kortom, het incident heeft heel wat losgemaakt in het land van de stokbroden en wijn.

1 miljoen

Een nieuwe discussie die nu is opgelaaid, is ontstaan door verschillende crowdfund-acties. Om de moeder van de jonge doodgeschoten Fransman te steunen, heeft iemand een inzameling georganiseerd. Tot dusver werd er iets meer dan 2 ton gedoneerd aan de familie.

Veel meer geld werd er echter gegeven aan de politieman die de jongeman doodschoot. Op een crowdfund-pagina voor zijn familie kwam inmiddels al meer dan 1 miljoen binnen - ruim vijf keer zoveel dus. Deze actie is volgens de initiatiefnemer in het leven geroepen als 'steuntje in de rug' voor de politieman. Iets waar de politiebonden blij mee zijn, aldus Franse media.

Toch zijn er ook mensen kwaad dat er zoveel geld wordt ingezameld voor de agent. Met name de linkse oppositie laat weten het 'schaamteloos' te vinden. De betreffende agent zit sinds donderdag vast en wordt verdacht van doodslag.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Abaca Press