Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Franse politie pakt belangrijk lid mocro maffia op in Parijs: 'Extreem gevaarlijk'

Volgens Franse media zou het lid van de mocro maffia opgepakt zijn in een snackbar ten noorden van de Franse hoofdstad. 

Mocro Maffia

De Franse krant Le Parisien schrijft dat het zou gaan om een producent van crystal meth, Saïd A. De Franse autoriteiten zouden maandag een tip binnen hebben gekregen over het lid van de bekende criminele organisatie. Dankzij deze tip kon A. dinsdagmiddag om 15:20 uur worden opgepakt in een snackbar in de wijk Barbés, ten noorden van Parijs.

Volgens de berichtgeving van Le Parisien werd er een speciale eenheid van de Gendarmerie (Franse politie, red.) opgetrommeld om het lid van de mocro maffia te arresteren. De reden? Saïd A. zou als 'extreem gevaarlijk' worden gezien en mogelijk zelfs met eigen beveiliging op straat gespot zijn.

Actief in Frankrijk

Het Franse dagblad schrijft dat het geen toeval is dat A. juist in Frankrijk is aangehouden. Volgens hen is de criminele organisatie daar ook actief. "In de haven van Le Havre."

Saïd A. zou daarnaast ook in direct contact staan met drugskartels uit Mexico.

Uitlevering Nederland

Niet alleen Nederland was opzoek naar het prominente lid van de mocro maffia. Ook in Spanje werd hij gezocht wegens mishandeling en ontvoering.

Of Saïd A. uitgeleverd gaat worden aan ons land is nog maar de vraag. Hij wordt woensdag in Frankrijk voorgeleid aan de rechter, die uiteindelijk zou bepalen of A. naar Nederland komt.

Misdaad
  • Le Parisien
  • Adobe Stock