Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: dit is de beeldschone vrouw (23) van wielrenner Remco Evenepoel

De drieweekse wielerwedstrijd in Frankrijk is in volle gang. Toch is er iets nóg interessanters om naar te koekeloeren dan zo'n ellenlange tour, namelijk de wielervrouwen. Zo is ook Oumi Rayane, de vrouw van Evenepoel, meergereisd naar het land van de stinkende kazen. 

Remco Evenepoel

Evenepoel heeft niets te klagen deze Tour. Zo staat hij derde in het klassement met enkel de toppers Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard nog ver voor zich. Toch zullen wielerkenners hem beschrijven als 'de beste van de rest', doordat hij boven alle overige renners in het klassement uitsteekt. Maar ook thuis heeft de Belg het prima voor elkaar met de bloedmooie Oumi als zijn dame.

Oumi Rayane

De Marokkaanse schone Oumi en Remco zijn al sinds 2017 een setje en stapten in oktober 2022 met elkaar in het huwelijksbootje. Toch liep het niet altijd helemaal lekker tussen de twee. Evenepoel kwam tijdens hun relatie met het plan om naar Monaco te verkassen, wat zorgde voor een tijdelijke breuk.

"Door veel te praten met mijn ouders, heb ik ingezien dat het geen goed plan was, dat hele Monaco", zei de wielrenner in 2019 in een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN). Een moeilijke periode voor beiden, maar inmiddels is dus alles weer koek en ei.

Oumi en de Tour

Waar Oumi en Evenepoel duidelijk een match zijn, zijn de Marokkaanse schone en de Tour de France dat iets minder. Zo schrijft Wieler Revue over Oumi en haar beklag over de chaos tijdens de bekende Ronde van Frankrijk. Nee, de vrouw van Evenepoel kon niet genieten van de eerste Tour-ritzege van haar man.

Toen de podiumceremonie in volle gang was, lukte het Oumi en haar zusje niet om dichtbij te komen. Ze deed haar beklag onder een video: "Go to the Tour de France they said. It would be fun they said."

De wielervrouw gaf aan behoorlijk wat angst te hebben gevoeld tussen de mensenmassa. "Ik wist dat Remco mij zou zoeken, maar ik had zoveel angst. Ik begon te wenen en ik keerde om omdat ik niet verder kon. Ik wil jullie alleen maar een klein stukje tonen van hoe het echt gaat."

Volgens Oumi denken veel mensen dat het 'alleen maar fun en games is' om naar een wedstrijd te gaan. "Dat is het natuurlijk ook, want er zijn heel wat ergere dingen die nu in de wereld gebeuren. Maar als je me niet langer ziet op wedstrijden, dit is waarom."

De Tour de France

De laatste finish van de Tour is op zondag 21 juli in de Franse hoofdstad. En waar Pogacar afgelopen weekend volgens wielerkenners de beslissende plooi heeft gelegd, zal het geen verrassing zijn als hij aan het eind van de allerlaatste etappe als winnaar van de Tour de France 2024 over de streep komt. Een grote troost voor Remco Evenepoel: Oumi zit thuis in België op hem te wachten.

Sport
  • HLN, Wieler Revue
  • NL Beeld / Abaca Press