Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

7 Franse mannen met wapens opgepakt bij Rotterdamse haven: 'Wilden rapvideo opnemen'

De Zeehavenpolitie spreekt over 'een verdachte situatie'.

Rotterdamse haven

"Afgelopen dinsdag 9 januari was er een verdachte situatie in de Waalhaven", schrijft de Zeehavenpolitie op Twitter. De Waalhaven is een van de gegraven havens aan de linker Maasoever van Rotterdam. De haven mondt uit in de Nieuwe Maas. "Door Douane werden 7 mannen (18 t/m 27 jaar) uit Frankrijk staande gehouden", gaat het bericht van de politie verder. "Die wilden kennelijk een rap opnemen."

Wapens

Of dat laatste waar is, is niet helemaal duidelijk. Maar zo wel, dan valt wel te raden wat voor rapvideo het moest worden. De verdachten hadden namelijk een arsenaal aan wapens bij zich. Op de foto die de Zeehavenpolitie bij het bericht plaatst, zijn meerdere handvuurwapens te zien, evenals twee AK-geweren.

De verdachten zijn daarom allemaal opgepakt en de wapens zijn in beslag genomen. Daarnaast hebben de zeven Fransmannen allemaal een boete van 1.000 euro aan hun broek gekregen.

Nederlandse drillrappers

Het verhaal over de videoclip doet denken aan een verschijnsel dat sinds enkele jaren ook in Nederland voet aan wal heeft gezet: drillrappers met gewelddadige clips. In deze muziekvideo's zie je 'gangsterrappers' met kapmessen en soms zelfs automatische wapens zwaaien. Helaas weten we inmiddels ook dat leden van drillbendes soms met elkaar in conflict komen, met alle gevolgen van dien...

Misdaad
  • AD
  • © Zeehavenpolitie