Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie houdt met getrokken wapens drie tieners met waterpistolen onder schot

De jongens van 14 en 15 jaar zouden hun vuurwapens op voorbijgangers hebben gericht. Het bleek achteraf echter te gaan om zwartgeverfde waterpistooltjes.

waterpistooltjes

'U moet uw zware vesten aantrekken'

Gisteravond werd er door een getuige melding gemaakt van een vuurwapen. "U moet uw zware vesten aantrekken", was de boodschap volgens een Facebook-bericht van Politie Basisteam Gouda. Ook meldde de getuige dat het wapen op voorbijgangers werd gericht.

Camera's

Via cameratoezicht werden de jongens vervolgens gevolgd. Politie Gouda: "Op de live camerabeelden was inderdaad te zien dat er sprake was van een vuurwapen." Daarnaast nam de surveillancecamera waar dat er ook nog gevochten werd.

Getrokken wapens

Het was voor de agenten reden voor de politie om de situatie zeer serieus te nemen. Vanwege de melding van een vuurwapen en de beelden die dit bevestigden, werd volgens politie Gouda de 'BTGV' toegepast. Voluit: Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten.

"In dit geval werd door een aantal agenten hun dienstwapen getrokken en gericht op de verdachten", is er te lezen in het bericht van Basisteam Gouda. "De verdachten werkten gelukkig mee aan de procedure. Ze werden aangehouden en gefouilleerd waarna ze naar het arrestantencomplex werden gebracht."

Waterpistooltjes

Eenmaal op het politiebureau werd duidelijk dat het niet om echte vuurwapens ging, maar om zwartgeverfde waterpistooltjes. Een 'domme zet die grote gevolgen had kunnen hebben', aldus Politie Basisteam Gouda. En in het Facebookbericht benadrukken ze nogmaals dit soort meldingen altijd uiterst serieus te nemen: "Zonder zwarte verf waren het gewoon waterpistooltjes gebleven. Met de zwarte verf had het verhaal echter heel anders af kunnen lopen."

Misschien ook voor jou:
Negen jaar cel en tbs voor vrouwelijke pedojager
Nieuws
  • NOS
  • Politie Gouda