Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moet Danny M. brommen?

Hij was de oprichter van Ennetcom, de eerste aanbieder van versleutelde pgp-berichten. Zijn dienst werd gekraakt. En nu hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven zijn hoofd.

Moet Danny M. brommen?

Vorige week was het toch even slikken voor Danny M. Het Openbaar Ministerie eiste een straf van maar liefst vijf jaar tegen de oprichter van Ennetcom. Justitie zegt: “We hebben het over een bedrijf dat georganiseerde criminaliteit over de hele wereld faciliteert en actief promoot en meewerkt aan het wegmaken van bewijsmateriaal wanneer een klant door de politie wordt aangehouden.”

Danny M. en twee van zijn medeverdachten hebben op deze manier actief bijgedragen aan frustratie van politieonderzoek. Het veelgehoorde recht op privacy gaat niet op volgens het OM omdat dit niet moet leiden tot een vrijplaats om strafbare feiten toe te dekken. Naast dit element staat Danny ook terecht voor deelname aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en witwassen.

Deze week is het de beurt aan Inez Weski, de advocaat van Danny M., om te proberen de rechtbank te overtuigen.

Danny M. gaf een reactie op Omroep Gelderland waarin hij zei te pionieren in die branche en niet wist waar zijn gebruikers mee bezig waren. Over het witwassen: “Misschien verdient de administratie geen schoonheidsprijs, maar welke firma die elk jaar 200 procent groeit heeft dat wel?

Ik weet dat ik geen Klasse 5-accountantsverklaring verdiend heb. Maar ik heb wel mijn best gedaan.”

Misdaad
  • iStock