Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beau ontploft tijdens uitzending over vaccinatie: ‘Kop houden!’

Gisteravond werd bij Beau de vaccinatiebereidheid besproken. Dat leidde uiteraard tot uitgebreide discussies, waar de presentator op een gegeven moment niet meer tussen kon komen. Daar werd hij niet al te vrolijk van.

Beau ontploft tijdens uitzending over vaccinatie: ‘kop houden!’

Gisteren mocht Jezus Leeft-lijstrekker Florens van der Spek, die kwam uitleggen waarom hij geen prik wil, het bij Beau in zijn eentje opnemen tegen Huisarts Matthijs van der Poel, acteur John Buijsman en presentator Karim Amghar. Dat drietal doet hun uiterste best om iedereen te overtuigen linea recta naar de GGD te rennen om zo snel mogelijk immuniteit te scoren. Zij gingen in gesprek over de vaccinatiebereidheid. Er werd flink gediscussieerd, maar na een tijdje werd wel duidelijk dat er nooit een gulden middenweg gevonden zou worden.

Beau probeerde daarom maar een einde aan de discussie te maken, maar daar tetterde Van der Spek vrolijk doorheen. Dat was voor de presentator de druppel. “Iedereen even zijn kop houden!”, toeterde hij boven de gasten uit. Die dachten in eerste instantie dat Beau het nog half-grappend bedoelde, maar algauw bleek hij bloedserieus te zijn. “Nee echt! Ik ben er helemaal klaar mee! Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden”, sprak de presentator.

Kritiek

Later in de show bood Beau nog wel zijn excuses aan, maar het kwaad was al geschied. Op Twitter kreeg hij een hele storm kwade reacties over zich heen van geïrriteerde kijkers die vonden dat Van der Spek zijn verhaal af had moeten kunnen maken.

Op Instagram gaf de presentator aan dat hij achteraf nog een keer zijn excuses aan de JezusLeeft-lijsttrekker heeft aangeboden, 'want iemand zo ruw tot orde roepen is niet fatsoenlijk'. Als blijk van dank kreeg Beau daarna nog de Statenbijbel cadeau, waar hij naar eigen zeggen een wijze les uit gaat halen. "Daar staat vast ergens in dat gij die de stem verheft de goede woorden niet kan vinden. En zo is het!"

Entertainment
  • Bruno Press