Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Gijp ging in gesprek met overvaller: ‘Het was best wel triest’

Iets meer dan een jaar geleden werd René van der Gijp na een uitzending van Veronica Inside overvallen voor zijn woning. Vorige week zocht de analist één van de daders op voor een gesprek. 

Van der Gijp ging in gesprek met overvaller: ‘Het was best wel triest’

De zaak van Zahavi werd uiteraard uitgebreid besproken in de uitzending van Veronica Inside van deze maandag. In de studio werd druk gespeculeerd over de aanleiding en de daders van de inbraak die afgelopen weekend plaatsvond. René van der Gijp, die zelf slachtoffer werd van een mislukte overval, denkt dat het om een stel twintigjarigen gaat.

Toen de oud-voetballer zelf afgelopen jaar overvallen werd, gingen de daders redelijk onprofessioneel te werk. Ze wachtten Van der Gijp na een uitzenging op bij zijn woning, waarna ze met hamers op zijn wagen begonnen te meppen. Succesvol was hun actie niet: door de gepantserde ramen slaagden de overvallers er niet in om de auto kapot te krijgen, waardoor ze er zonder de buit - Van der Gijp vermoedt dat ze uit waren op zijn Rolex-horloge - op de vlucht moesten slaan.

Triest

De drie daders bleken allemaal in de twintig te zijn. Van der Gijp had één van hen toevallig een week voor deze uitzending opgezocht in zijn woning. “Ik ben het gesprek aangegaan met die jongen, want hij wilde zijn excuses aanbieden”, vertelde de analist. “Het was best wel triest. Daar zit dan een jochie van twintig jaar. Geen opleiding, geen werk, woont gewoon bij zijn moeder. Hij was ervan geschrokken, want hij heeft negen maanden vastgezeten.”

Entertainment
  • Videostill