Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

René van der Gijp kraakt tv-persoonlijkheid: 'Wat een dooie lul is dat joh'

De ene Belg is de andere niet.

Gert Verhulst

Van der Gijp heeft geen goed woord over voor een BB, oftewel: een bekende Belg. In Vandaag Inside hebben de mannen het over onze zuiderburen en welke Belgen aanschuiven in Nederlandse talkshows. Van der Gijp heeft wat dat betreft zo z'n voorkeuren.

"Ik luister graag naar Belgen op tv", begint de analist. Derksen vult z'n collega aan en stelt dat het accent 'gezellig' klinkt. Aanleiding voor het gesprek is de aanwezigheid van Goedele Liekens, voormalig Miss België, psycholoog, seksuoloog en tegenwoordig ook politica. Van der Gijp zegt dat er heel veel Belgen zijn waar hij graag naar luistert: psychotherapeut Esther Perel, hoogleraar Dirk de Wachter, viroloog Marc Van Ranst.

"Maar het lijkt net of mensen van talkshows er niet zo veel verstand van hebben", aldus Van der Gijp.

'Sukkel'

Gijp kan naar eigen zeggen 'zo tien Belgen opnoemen waar ik heel graag naar luister'. Maar wie zetten wij in Nederland aan tafel bij praatprogramma's? "Die K3-man", antwoordt René op zijn eigen vraag. "Gert Verhulst", vult Wilfred Genee hem aan.

Van der Gijp: "Ja, en een grotere sukkel heb ik nog nooit in mijn leven gezien. Wat een dooie lul is dat joh hé. Dat vind ik een enorm dooie lul. Het enige wat hij goed gedaan heeft is die drie meiden beffen." De studio gaat stuk. Net als Derksen, Genee én Goedele Liekens. "Alle drie hè! Alle drie! Hou het bij twee. Nee, hij drie. Viespeuk."

Verhulst

Of Gert Tony Hubert Verhulst, beter bekend als 'Gertje', van Samson en Gert, zich wat aantrekt van dat oordeel? Vast niet. De 56-jarige tv-man heeft met zijn productiemaatschappij Studio 100 een heus mediaimperium opgebouwd. Hij zou eigenaar zijn van tientallen bedrijven en daarmee een flink vermogen hebben opgebouwd. De schattingen lopen uiteen van tientallen miljoenen tot zo'n 1,5 miljard euro. En daarnaast had hij inderdaad ook relaties met meerdere K3-meisjes. Kortom, Gert zal geen nacht wakker liggen van een beetje kritiek uit de VI-studio.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst