doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Anthony Hopkins pakt Oscar-record

Kennen we Anthony Hopkins nog? De acteur die ons ooit de stuipen op het lijf jaagde met zijn rol als Hannibal Lecter in The Silence of the Lambs? Destijds kreeg hij er een oscar (beste mannelijke hoofdrol) voor. Nu heeft hij er weer eentje te pakken, en deze is speciaal.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Anthony Hopkins pakt Oscar-record

Dit weekend viel Hopkins weer eens in de prijzen. De Oscar die hij dit keer in ontvangst mocht nemen had de tekst ‘beste acteur’ in de voet gegraveerd staan. De 83-jarige filmster kreeg zijn prijs voor zijn rol in The Father, een drama over dementie. Het feit dat hij de trofee op die leeftijd binnen wist te slepen is noemenswaardig, want daarmee heeft hij meteen een mooie extra te pakken: het record voor de oudste acteur die een Oscar in die categorie weet binnen te slepen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De halve wereld dacht eigenlijk dat de prijs naar Chadwich Boseman zou gaan voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom, maar de inmiddels overleden acteur heeft zijn prijs post mortem aan Hopkins over moeten dragen. Verder wist Nomadland, een realistisch drama over nomaden in Amerika de prijzenkast flink te vullen, maar de prijs voor beste acteur ging aan ze voorbij. Daar was de Britse Hopkins simpelweg te goed voor.

Afwezig

Helaas voor Hopkins kon hij niet langskomen om zijn recordprijs in ontvangst te nemen. Juist die hoge leeftijd was het probleem, want hoewel hij er wel een recordje mee weet te pakken, zet het hem ook bovenaan de risicogroep voor corona. Dan is een vliegtuig richting Hollywood niet de handigste plek om je verrimpelde gezicht te vertonen. Jammer, Anthony!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws