doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

D66-Kamerlid Sidney Smeets beschuldigd van seksuele intimidatie

Advocaat en Tweede Kamerlid Sidney Smeets ligt onder vuur omdat verschillende jonge mannen hem op Twitter beschuldigen van seksuele intimidatie en grooming. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
D66-Kamerlid Sidney Smeets beschuldigd van seksuele intimidatie

De politicus zou meerdere jongens via privé-berichten benaderd hebben op Twitter, waarbij hij grensoverschrijdend gedrag zou hebben vertoond. Daarnaast werden er foto’s gedeeld waarop te zien is dat Smeets een bericht van pedo-activist Nelson M. zou hebben geliket.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

D66 liet in een statement weten dat de partij onderzoek gaat verrichten naar het gedrag van Smeets. Partijvoorzitter Annemarie Spierings liet daarbij weten dat er al eerder een ‘indringend gesprek’ tussen Sigrid Kaag en Smeets had plaatsgevonden. Aan de hand van de nieuwe berichten, die sinds dinsdagavond naar boven zijn gekomen, is de partij opnieuw een gesprek met hem aangegaan.

Sigrid Kaag liet bij het bericht weten dat er binnen haar partij geen ruimte is voor ‘grensoverschrijdend gedrag’: “Daarom nemen we deze berichten zeer serieus. Daarbij is zorgvuldigheid gepast, voor de persoonlijke veiligheid van eenieder die betrokken is. Als de bevindingen van het interne onderzoeksteam daar aanleiding toe geven, zullen we onmiddellijk vervolgstappen zetten.”

Ook Smeets zelf heeft gereageerd op de beschuldigingen: “In sommige berichten lees ik dat mensen contact met mij als ongewenst hebben ervaren. Dat vind ik zeer naar, want dat was niet mijn intentie. Ik heb me naar mijn beste weten altijd gedragen binnen de wetten die in Nederland gelden.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws