Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer bekent grens over te zijn gegaan: 'Maar ik had daar geen gevoel van opwinding bij.'

Thijs Römer heeft in de rechtbank van Assen toegegeven dat hij een grens over is gegaan. De acteur wordt er van verdacht zich grensoverschrijdend gedragen te hebben tegenover minderjarige meisjes en moet zich vandaag voor de rechtbank verantwoorden. De zaak wordt in Assen behandeld omdat één van de vermeende slachtoffers afkomstig is uit Noord-Drenthe.

Thijs Römer

Het Algemeen Dagblad (AD) meldt dat Römer zich online 'seksueel grensoverschrijdend' zou hebben gedragen. De acteur wordt ervan verdacht dat hij in de periode tussen november 2015 en november 2017 drie meisjes, met toen een leeftijd van 14, 15 en 16 jaar, te hebben verleid om bepaalde seksuele beelden van zichzelf op te sturen.

De acteur vertelde aan de rechter dat hij aanwezig is om zijn verantwoordelijkheid te erkennen: "Dat is niet hetzelfde als het bekennen van het mij ten laste gelegde", verklaart Römer aan de rechtbank.

Wel geeft Römer toe dat hij een grens heeft overschreden door met één van de vermeende slachtoffers, die toen 14 jaar was, te Whatsappen over seksualiteit: "Ik heb niet in het oog gehad dat ik veel ouder was en dat ik bovendien een bekende acteur was, en zij een fan van mij."

Naaktfoto's

De acteur kwam vorig jaar in opspraak nadat een 20-jarige vrouw via Twitter hem beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 jaar oud was. Römer zou destijds om naaktfoto’s gevraagd in ruil voor een handtekening. Daarna meldde zich nog twee jongedames. Eén van hen beweert dat de acteur een figurantenrol had beloofd in ruil voor naaktfoto’s.

In de rechtbank ontkende Römer om naaktfoto’s gevraagd te hebben. Hij beweert dat hij de boot afhield, maar wel van één meisje een foto in lingerie had ontvangen. Verder gaf de acteur toe dat hij met twee meisjes in Whatsapp-groep met de naam doucheapp zat. Hij gaf hierin tips over masturbatie: "Ik geneer me kapot, maar ik had daar geen gevoel van opwinding of een erotische bedoeling bij. Dit waren voor mij vrolijke gesprekken over seksualiteit", verklaarde hij.

Het Openbaar ministerie heeft 240 uur taakstraf en één dag cel geëist tegen de acteur. De uitspraak in deze zaak is over twee weken.

Entertainment
  • NOS, Algemeen Dagblad, Nu.nl
  • NL Beeld / Arjo Frank