Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Donald Trump maakt met 'iconische mugshot' comeback op X: 'Never Surrender'

Donald Trump heeft na 2,5 jaar zijn comeback gemaakt op X (voorheen Twitter). In de nacht van donderdag op vrijdag, Nederlandse tijd, keerde hij terug op het medium.

Donald Trump

De oud-president van de Verenigde Staten heeft voor het eerst weer iets geplaatst op het platform sinds 8 januari 2021. Dat was twee dagen na de bestorming van het Capitool. Naar aanleiding van deze bestorming werd Trump toen verbannen van het medium wat toen nog Twitter heette. Hij zou te weinig afstand hebben genomen van het geweld dat tijdens de bestorming heeft plaatsgevonden.

Sinds Elon Musk de eigenaar is van X is de blokkering van Trump opgeheven en nu maakt hij weer gebruik van het platform. De opheffing van zijn account was overigens al sinds november niet meer actief. Tijdens zijn verbanning van het platform liet Trump van zich horen via zijn eigen opgezette medium Truth Social.

In het bericht op X is onder andere de ‘mugshot’ van Trump in de gevangenis van Atlanta te zien. Een ‘mugshot’ is een foto van iemand die net is gearresteerd. De oud-president staat hier met een boze blik op de foto. Diverse media en aanhangers van Trump noemen zijn bijdrage nu al "iconisch."

Verder bestaat de plaatsing op het platform uit de tekst “never surrender.” Ook staat er twee keer een linkje naar zijn campagnewebsite voor de presidentsverkiezingen van 2024 en staat er de tekst “Election interference”, letterlijk vertaald is dat verkiezingsinmenging, oftewel het feit waar hij van verdacht wordt.

200.000 dollar borg

Trump is de eerste Amerikaanse president in de geschiedenis waar een ‘mugshot’ van gemaakt is. De foto werd donderdag gemaakt nadat hij onder zware beveiliging zich had gemeld in de gevangenis in de plaats Fulton County dat ligt in de staat Georgia.

De presidentskandidaat moest zich hier melden om zich te onderwerpen aan verschillende formaliteiten in een strafzaak. Trump wordt ervan verdacht een poging te hebben gedaan de verkiezingsuitslag in Georgia te manipuleren. Hij betaalde 200.000 dollar borg om direct weer vrij te komen uit de gevangenis.

De comeback is overigens niet onopgemerkt gebleven. De bijdrage van Trump is in iets meer dan zes uur ruim 70 miljoen keer bekeken. Het bericht heeft verder bijna 800.000 likes van X-gebruikers.

Nieuws
  • De Telegraaf, X, NOS
  • NL Beeld / Avalon, X