doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Aboutaleb reageert op kritiek na uitspraak over ramadan en avondklok

De burgemeester van Rotterdam kwam gisteren onder vuur te liggen nadat hij voor de vergadering van het veiligheidsberaad had gesteld dat Ramadan met de avondklok weleens ‘een dingetje’ zou kunnen worden. Via een brief probeerde hij vandaag voor opheldering te zorgen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Aboutaleb reageert op kritiek na uitspraak over ramadan en avondklok

De eerdere uitspraken van Aboutaleb leidden tot veel verontwaardiging bij andere politici, zowel in de gemeente Rotterdam als in de Tweede Kamer. “Met deze absurde uitspraken krijgen vele families die met kerst, verjaardagen, oud en nieuw of begrafenissen hun familie niet konden zien vanwege de coronamaatregelen een klap in het gezicht”, sprak raadslid Tanya Hoogwerf van Rotterdam. Ook Geert Wilders leverde commentaar op de burgemeester, die volgens hem nooit problemen had met de avondklok, totdat ramadan in zicht kwam.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aboutaleb meent echter dat hij de uitspraak over ramadan nooit als argument bedoelde om de avondklok aan te passen. Dat liet hij weten in een brief die hij bij wijze van opheldering heeft geschreven:

“In de lente bij mooi weer en hogere temperatuur lopen we het risico dat veel mensen buiten zijn waardoor de avondklok op grote schaal zal worden geschonden. Terloops heb ik aangegeven dat het over enkele weken ook ramadan is. Dat laatste is gemeld als feit en nooit als reden om de avondklok aan te passen. Of zoals hier en daar is gesuggereerd, dat moslims ten aanzien van de avondklok een uitzondering zouden moeten krijgen. Nimmer gezegd, ook niet bedoeld”, schreef hij. “Ook nu vind ik dat alle burgers de algemene uitgangspunten inzake Covid moeten naleven, ook moslims. Geen uitzonderingen.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws