Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Agenten treffen na reanimatie briefje aan op politieauto: 'Matige parkeeractie'

Zou de schrijver van het briefje hebben geweten waar de agenten op dat moment mee bezig waren?

Politie

Natuurlijk is het voor agenten niet toegestaan om de zwaailampen aan te zetten zodat ze een paar auto's kunnen inhalen bij de drive-thru van de McDonald's. En even de sirene laten loeien om op tijd thuis te zijn voor een wedstrijd van het Nederlands elftal is er ook niet bij. Toch zijn er zat situaties te bedenken waarin er voor politieagenten en hulpverleners andere regels gelden dan voor de gemiddelde Nederlander.

In een noodgeval, bijvoorbeeld, zoals afgelopen zaterdag in Rotterdam. Agenten kwamen daar ter plaatse omdat er iemand gereanimeerd moest worden. Even de tijd nemen om de auto goed te parkeren is dan natuurlijk absoluut geen prioriteit. Alleen daar had een briefschrijver geen boodschap aan.

Briefje

In een Instagram-bericht legt de politie Oude Maas uit wat er gebeurd is:

"Gisteren ontvingen we na een reanimatie dit briefje onder de ruit aan.

'Matige parkeeractie, jammer'

We waren klaar bij een reanimatie waarbij ambulance, brandweer en politie hard had gewerkt om hulp te verlenen. Na de melding troffen we dit briefje op de spiegel aan. Helaas had het slachtoffer van de reanimatie het niet gered. Tijdens dit incident hadden we niet de tijd eerst ons voertuig in te parkeren, elke seconde telt.
"

Via de post op social media laat de politie weten dat er vaker van dit soort verwijten worden gemaakt; 'Parkeer eens in een vak! Waarom rijden jullie op het fietspad? jullie rijden door rood zonder sirene!'

Volgens de schrijver van het Instagram-bericht maakt de politie dit soort keuzes bewust en staat de sirene niet altijd aan. "Bedenk dat u niet altijd weet wat er in een politievoertuig gebeurt", sluit de politie de post af. "Voor uw dierbare doen we graag hetzelfde!"

Nieuws
  • Hart van Nederland
  • Politie Oude Maas