Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Plas over premierschap: 'Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen'

BBB-boegbeeld Caroline van der Plas wil geen premier worden als haar partij de grootste wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen in november. Ze geeft aan dat het een te grote aanslag zou zijn op haar privéleven.

Caroline van der Plas

In gesprek met De Telegraaf geeft de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging aan dat ze helemaal geen zin heeft om netjes gekleed de wereld over te vliegen: "Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen."

Daar komt nog bij dat Van der Plas vliegangst heeft. Ook vindt ze dat ze nog niet lang genoeg actief is in de Tweede Kamer om premier te worden: "Al met al slaat de wijzer die kant op dat ik het niet ga doen."

Premierskandidaat

Het Tweede Kamerlid hoopt deze week nog een premierskandidaat bekend te maken. Van der Plas geeft aan dat het om iemand met internationale ervaring gaat. Hij of zij zou dan op plek twee van de kandidatenlijst komen. Als die persoon ja zegt op het verzoek dan wordt de BBB-fractievoorzitter geen premier.

Mocht de beoogde premierskandidaat van Van der Plas nee zeggen dan wil het BBB-boegbeeld misschien toch nog premier worden. Dan zal ze haar keuze heroverwegen laat ze weten aan de krant.

De BBB staat in de gecombineerde peiling van I&O Research & Ipsos en EenVandaag op een derde plek met 26 zetels. De eerste twee plekken in de peiling worden bezet door de VVD en de gecombineerde lijst van PvdA en GroenLinks met respectievelijk 29 en 27 zetels. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op woensdag 22 november.

Nieuws
  • De Telegraaf, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Regiofotografie