doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Trump start zijn eigen sociale medium

Van Twitter geschopt? Dat maakt voor een multimiljardair als Donald Trump weinig verschil. Die heeft geld genoeg om zijn eigen sociale medium te starten. En dat doet-ie dan ook.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Trump start zijn eigen sociale medium

Gebruik jij nog steeds Twitter? Wellicht zit het moment om over te stappen naar iets nieuws er nu toch aan te komen. De oud-president van Amerika is namelijk aan de slag gegaan met zijn eigen netwerk en hoewel er nog druk gediscussieerd wordt over de naam (Trumper? Golfbook?) is er één ding duidelijk: over twee à drie maanden kunnen we er allemaal gebruik van gaan maken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

The Donald heeft op gebruikelijk bescheiden wijze een kleine schatting gedaan van de verwachte populariteit: het zou namelijk ‘tientallen miljoenen mensen’ gaan trekken. Dat meldde adviseur Jason Miller zondag bij Fox News. Zo'n gekke voorspelling is dat nog niet eens, want op het hoogtepunt stonden er zo’n 90 miljoen volgers te wachten om los te barsten bij elke tweet van Trump. Wie weet sleept hij een aanzienlijk deel van hen mee naar het nieuwe medium, waarmee die miljoenen toch al snel dichterbij komen.

Flinke verliezen

Het verbannen van Trump zorgde al voor wat financiële problemen bij Twitter, aangezien de zakenman toch voor heel wat actie op het netwerk zorgde. Toen zijn account na de bestorming van het Capitool werd geblokkeerd, stortte het bedrijf meteen in op de beurs, waar het met een 12% daling zo’n 5 miljard euro minder waard werd.

Waar het vertrouwen in Twitter echter slinkt, zouden talloze bedrijven al op de oud-president afgestapt zijn om over een nieuw platform in gesprek te gaan. Mar-a-lago zou dan ook al hoog bezoek gehad hebben voor een ‘diepgaand’ overleg. Of het resultaat ook een beetje interessant is, moet nog maar blijken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws