doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Motie vaccinatiepaspoort krijgt groen licht

Dat het coronapaspoort eraan zat te komen was ondertussen wel duidelijk, maar dankzij D66 is het ondertussen in de hoogste versnelling gegaan. Zij kwamen met een motie om het zo snel mogelijk in te voeren.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Motie vaccinatiepaspoort krijgt groen licht

Het wetsvoorstel van D66 werd gisteren voorgeschoteld aan de partijen in de Tweede Kamer, die hem zonder al te veel tegenstribbelen groen licht gaven. Met oog op Israël en Estland, waar al een paspoort is gemaakt, willen ze het vaccinatiebewijs ‘zo spoedig als verantwoord mogelijk’ invoeren, ‘zodat mensen met een test- of vaccinatiebewijs meer vrijheden kunnen krijgen.’

In Israël heeft al meer dan de helft van de bevolking een eerste vaccinatie gehad en het aantal mensen dat een tweede inenting heeft ontvangen is daar ook al boven de 40% uitgestegen. In Nederland hebben slechts 1,2 miljoen mensen de eerste prik gehad. 400.000 daarvan hebben inmiddels de tweede vaccinatie gekregen. Slechts een klein deel van de bevolking, grotendeels bestaande uit ouderen, zou dus op dit moment van het vaccinatiepaspoort gebruik kunnen maken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ook opmerkelijk is de tekst in dat men daarbij niet wil wachten tot de zomer, wanneer verwacht wordt dat heel Nederland in ieder geval één prik gehad zou kunnen hebben. Dat betekent dat het al dan niet ontvangen van een vaccinatiebewijs niet per se in de handen van de burger ligt. We zijn immers afhankelijk van het vaccinatietempo van onze overheid, dat niet altijd even hoog ligt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws