doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

'Ik ben zanger, ik wil gewoon knallen!'

We keken er maandenlang reikhalzend naar uit, maar sinds deze week is culthit Ik geloof in mij eindelijk terug op tv. Met, uiteraard, Panorama’s Man van het Jaar 2020 wiens status alleen maar is gegroeid in de afgelopen tijd. Even bellen met misschien wel de populairste man van Nederland!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
'Ik ben zanger, ik wil gewoon knallen!'

“Met René le Blanc!”

René! Hoe voelt het nou om opeens een BN’er te zijn?

“Heel eerlijk? Ik vind het nog steeds onwerkelijk. Door het eerste seizoen van Ik geloof in mij heb ik er natuurlijk een hoop fans bijgekregen die mij taggen op social media en zo. Nadat vorige week die promo van het tweede seizoen op tv was, las ik dingen als: onze held is terug! Dat vind ik toch wel heel speciaal. Ook als mensen met mij op de foto willen, daar ben ik best trots op. Maar ik kom nu niet zoveel buiten natuurlijk. Als mijn vrouw Jolanda en ik boodschappen gaan doen, gaat zij naar binnen en blijf ik in de auto zitten. Voorheen gingen we zeker één keer per week ergens een hapje eten of pakten we een terrasje, maar dat kan voorlopig niet. Als het wel had gemogen, waren er best veel mensen op mij afgestapt, denk ik. Dat is leuk aan mijn nieuwe status, maar die roem heeft ook een keerzijde.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zoals?

“Je krijgt af en toe een bak stront over je heen, dat wil je niet weten. Laatst nog, toen mijn schoonmoeder overleed. Ik had iets moois over haar geschreven op social media, waar bijvoorbeeld Shownieuws een mooi item over had gemaakt.

Toen ging er wel een beerput open. Er overlijden wel meer schoonmoeders, schreef iemand in de reacties. Oké, dat is nog tot daaraantoe. Maar de suggestie dat ik Shownieuws had betaald om een item over mijn schoonmoeder te maken zodat ik zelf ook weer in de picture kwam, dat ging mij veel te ver. Je mag me een kwal en een eikel noemen, prima. Daar lig ik geen minuut wakker van. Maar kom niet aan mijn schoonmoeder.”

Welkom in het sterrendom!

“Ik weet dat het zo werkt, en ik weet ook dat ik daar niet te veel energie aan moet verspillen, dus we pakken de draad van vorig jaar gewoon weer op. Ik heb met het nummer My baby love, de opvolger van If I tell you, weer een nummer 1-hit, mijn nieuwe album komt eraan en mijn agenda loopt ook aardig vol. Ik heb een paar mooie boekingen staan in het Gelredome, met Snollebollekes en tijdens het Oktoberfest, en afgelopen week kwam Dutch Valley in Spaarnwoude er nog bij. Maar zonder corona had ik zeker 250 optredens gehad.”

Laatst werd je gepersifleerd door Carlo Boszhard in De TV-Kantine. Is dat het bewijs dat je definitief bent doorgebroken?

“Dat weet ik niet, maar ik vond het in ieder geval wel geweldig! Vlak voor die opnames belde Elise Schaap mij nog op, of ik zelf ook niet wilde meedoen in een scène. Zij persifleerden die Scandinavische misdaadserie The Bridge. Of ik niet een doorgezaagd lijk wilde spelen onder een brug in Diemen. Natuurlijk wilde ik dat!

Alleen Talpa was het daar niet mee eens. John de Mol had al aan twee andere Talpa-sterren toestemming gegeven om mee te doen, nog een derde vond hij iets te gortig. Bovendien stond De TV-Kantine tegenover Marble Mania, dus John zag het niet zitten. Jammer.”

Iets anders: klopt het dat je tegenwoordig een baard draagt?

“Die is er inmiddels alweer af. Jolanda vond het niks, in tegenstelling tot veel anderen. Die vonden dat ik nóg meer op Engelbert Humperdinck leek, maar dan op z’n vijftigste. Maar anderen vonden weer dat ik ook op Barry Gibb van de Bee Gees en zelfs op George Michael leek! Maar blijkbaar heeft die baard niet bij iedereen indruk gemaakt.

Toen mijn ouders laatst langskwamen, had ik ’m net afgeschoren. Dus ik vroeg: zien jullie niks aan mij? Vroeg mijn moeder doodleuk of ik bij de kapper was geweest.

Zo zie je maar: heb ik ’m voor Jan met de korte achternaam afgeschoren!”

Ben je bezig met een nieuw imago?

“Het kan nooit kwaad om af en toe iets nieuws te proberen, toch? Ik kan ook niet wachten om met nieuwe muziek de bühne op te gaan. Ik ben zanger, ik wil gewoon knallen!”

HET TWEEDE SEIZOEN VAN IK GELOOF IN MIJ IS ELKE MAANDAG OM 21.30 UUR TE ZIEN BIJ SBS6

Het tweede seizoen van Ik geloof in mij is elke maandag om 21.30 uur te zien bij SBS6

Laatste nieuws