doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Avondklok mogelijk tot 2 maart doorgezet

Vandaag is het weer tijd om één van de grote coronaknopen door te hakken. Tijdens het Catshuisoverleg komt het kabinet samen om te kijken wat ze gaan doen met Nederlands favoriete maatregel: de avondklok.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Avondklok mogelijk tot 2 maart doorgezet

Alle opties liggen nog op tafel, maar bij De Telegraaf heeft een insider alvast aangeklopt om te vertellen dat het kabinet klaarstaat om de avondklok nog een paar weken door te laten lopen. Het gros van de bevolking mag dan willen dat de klok van de muur wordt gehaald, maar de burger heeft daarop niet al te veel invloed. Het kabinet heeft namelijk aangegeven vooral naar het advies van het OMT te luisteren. Is dat weer slechts nieuws vanwege de Britse variant? Dan gaat de avondklok gewoon tot 2 maart verder.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het besluit zou overigens eigenlijk gisteren al gemaakt worden, maar dat Catshuisoverleg ging niet door. Het kabinet durfde door het winterweer niet samen te komen.

Debat

Mark Rutte maakte ons al bang met uitspraken als “Ik vrees het ergste” en “Het ziet er niet goed uit”. Als we de premier moeten geloven, is de kans dus groot dat de avondklok wel doorgeduwd wordt. Dan moet het alleen nog wel langs een kamerdebat komen. Die kans is relatief groot, want meerdere oppositiepartijen zijn volgens insiders wel te overtuigen als er ‘goede argumenten’ op tafel worden gezet.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws