doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

André Onana 12 maanden geschorst door UEFA voor dopinggebruik

Ajax-doelman André Onana heeft een jaar lange schorsing gekregen van de UEFA voor het overtreden van de dopingregels. Bij een test werd het middel Furosemide in zijn urine gevonden. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
André Onana 12 maanden geschorst door UEFA voor dopinggebruik

De schorsing gaat direct in en geldt voor zowel nationale als internationale wedstrijden. De doelman van de Amsterdammers zal aanstaande zondag dus niet verschijnen in het duel tegen FC Utrecht. Ook de aankomende wedstrijden in de Europa League zal Onana moeten missen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Incident

Ajax heeft aangegeven tegen het besluit in hoger beroep te gaan. Volgens hen is er sprake van incidenteel gebruik van een verboden middel. “Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker”, schrijft Ajax in een verklaring. “Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg. Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg. Daarbij is door het tuchtorgaan van de voetbalbond uitgesproken dat hij niet de intentie heeft gehad om vals te spelen. De Europese voetbalbond vindt echter op grond van de geldende anti-dopingregels dat een atleet te allen tijde zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen.”

Algemeen directeur Van der Sar reageerde eerder vandaag op de schorsing: “Wij doen uitdrukkelijk afstand van prestatiebevorderende middelen, wij staan uiteraard voor een schone sport. Dit is een verschrikkelijke tegenvaller, voor Andre zelf maar zeker ook voor ons als club. Andre is een topkeeper, die al jarenlang zijn waarde bewijst voor Ajax en erg populair is bij de fans. Wij hadden gehoopt op een voorwaardelijke schorsing of op een veel kortere schorsing dan deze twaalf maanden, omdat het aantoonbaar niet bedoeld is geweest om zijn lichaam te versterken en zodoende zijn prestaties te kunnen verbeteren."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws