Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rechter: Nilüfer Gündogan moet terug bij Volt

Het geschorste Kamerlid keert weer terug naar haar partij.

Rechter: Nilüfer Gündogan moet terug bij Volt

Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan werd door haar partij uit de fractie gezet, nadat er meerdere keren was geklaagd over grensoverschrijdend gedrag. Wat er precies heeft plaatsgevonden, is nooit bekendgemaakt, maar volgens Volt zou er sprake geweest zijn van ‘handtastelijkheden, intimidatie en ongewenste seksuele avances’. "Dit gedrag tolereren wij niet in onze partij", meldde Volt destijds. "Na een laatste gesprek met Nilüfer bleek haar positie onhoudbaar en hebben we de moeilijke keuze gemaakt om haar fractielidmaatschap te beëindigen."

Gündogan deed naderhand aangifte van smaad en laster tegen de melders, partijleider Laurens Dassen en tegen Volt zelf. De rechter heeft haar vandaag gelijk gegeven. "Een schorsing van Gündoğan zonder deugdelijke uitleg waarom, zonder de aard van de klachten toe te lichten en zonder enige vorm van hoor en wederhoor, kan niet door de beugel”, lichtte die toe.

Fractiereglement

De partij heeft volgens de rechter een ‘te voortvarende en onjuiste weg’ bewandeld. Fractieleden moeten volgens het reglement van Volt eerst minimaal twee keer gewaarschuwd worden. Ook moeten er meerdere gesprekken gevoerd worden, zodat het Kamerlid in kwestie zichzelf kan verdedigen. Pas dan mag er voor een schorsing worden gekozen.

Volt moet het Kamerlid nu terugzetten in de fractie en tevens een schadevergoeding van 5.000 euro ophoesten.

Nieuws
  • BrunoPress