Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sylvana Simons ziet ook racisme in de dierentuin

Toen laatst bekend werd gemaakt dat de leeuwen uit Artis zullen verdwijnen, vierde Sylvana Simons feest. Volgens haar staan leeuwen in de dierentuin namelijk gelijk aan imperialistisch machtsvertoon.

Sylvana Simons ziet ook racisme in de dierentuin

Ook Sylvana heeft wat te zeggen over de situatie rond de leeuwen in Artis. Volgens haar heeft het ophalen van de dieren uit Afrika een sterk verband met ‘kolonialisme en imperialistisch machtsvertoon’. Een duidelijke uitleg geeft de lijsttrekker van BIJ1 niet voor haar beschuldiging. Ze vraagt mensen op Twitter om zelf te bedenken wat de link tussen kolonialisme en de leeuwen in Artis is.

Leeuwen vertrekken uit Artis

Sylvana haalt bij haar bericht een artikel over het verdwijnen van de leeuwen uit Artis aan. Het leeuwenverblijf, dat al jaren de trots van Artis is, staat vanaf midden februari waarschijnlijk leeg. Het bestuur van de dierentuin achtte het noodzakelijk om de dieren een nieuw, ruimer verblijf te geven, maar daar was door de lockdown simpelweg geen geld voor. Om die reden vertrekken de leeuwen over een aantal weken naar een andere dierentuin in Frankrijk.

Nieuws
  • Twitter
  • BrunoPress