Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Dilan Yesilgöz en een Chinese dierentuin. 

Dilan Yesilgöz

De winnaar: Dilan Yesilgöz

Van Tim Hofman wordt weleens gezegd dat hij kampt met een gigantisch jezuscomplex en we begrepen vorige week weer waarom. Hofman verdient lof voor zijn onthullende The Voice-special, maar sindsdien is zijn zelfvertrouwen grenzeloos. Soms moet iemand hem even terugzetten op aarde en Dilan Yesilgöz nam die taak op zich.

Terwijl we al tijden kunnen zien hoe de pro-Palestijnse studentenacties zijn gekaapt door relzuchtige malloten die universiteiten slopen en agenten bekogelen met alles wat los- en vastzit, vroeg Hofman op X of mensen die bij demonstraties zijn verwond door agenten zich bij hem konden melden. Een misselijkmakende insteek die door de minister van Justitie en Veiligheid de kop werd ingedrukt. Die vroeg op hetzelfde medium of Hofman ook geïnteresseerd was in beelden waarin journalisten, Israëliërs en agenten werden belaagd door de relschoppers. Vast niet.

De verliezer: een Chinees dierenpark

Sinds de gekte rond Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark weten we hoe graag mensen reuzenpanda’s willen zien. Dat weten ze ook in China. Taizhou Zoo adverteerde met een nieuwe panda-tentoonstelling en de kaartjes vlogen als vanzelfsprekend over de toonbank. Maar de dierentuingangers voelden zich besodemieterd toen ze tevergeefs zochten naar de trekpleisters.

Er waren helemaal geen panda’s te bewonderen, maar chowchow-honden die zwart en wit waren geverfd. De zoo uit Jiangsu begreep de commotie niet. Het beloofde een ‘panda-tentoonstelling’ en die was gewoon te zien. “Mensen verven hun haar ook,” zei een woordvoerder tegen het Britse persbureau Jam Press. “Wij hebben geen panda’s in de dierentuin en besloten daarom dit te doen.” Tja. Een smakeloos staaltje oplichting waar de honden geen brood van lusten. En panda’s ook niet.

Misdaad
  • NL Beeld