Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gaat Zlatan Ibrahimović zijn debuut maken in de boksring? 'Eerste gesprekken al gevoerd'

Zlatan heeft een vechtsportachtergrond en is binnenkort wellicht te zien in de ring. Mogelijk vecht hij dan tegen een andere bekende oud-voetballer.

Zlatan

Vorig jaar hing Zlatan zijn kicksen aan de wilgen. De man die eindeloos door leek te gaan met voetballen, en scoren, zette op 41-jarige leeftijd een punt achter zijn indrukwekkende carrière. De boomlange Zweed kwam 116 keer uit als international en scoorde 62 keer voor de Zweedse ploeg. Als clubvoetballer schitterde hij onder meer in de shirts van Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG, Manchester United en LA Galaxy.

Niet zelden scoorde Ibrahimović bijzondere goals. Met karate-achtige trappen werkte hij dan de bal over de doellijn, waardoor er logischerwijs een link werd gelegd met zijn vechtsportachtergrond. Op 17-jarige leeftijd haalde hij namelijk de zwarte band in taekwondo. Daarnaast schijnt hij redelijk bekwaam te zijn in kickboksen.

De ring in?

En juist die ervaring kan hem nu van pas komen. Zlatan schijnt er namelijk voor open te staan om de boksring te betreden, zo laat de baas van Misfits Boxing weten. Misfits organiseert gevechten tussen influencers en oud-profsporters en strikte eerder Danny Simpson, die onder meer speelde voor Manchester United en Newcastle. En nu staat Zlatan dus op het verlanglijstje van Misfits, zo laat promotor Mams Taylor in The US Sun weten.

Taylor is bevriend met Zlatans manager, en zodoende kwamen de twee in contact. Er is zelfs al een gesprek geweest en Zlatan is volgens de Misfits-man 'oprecht geïnteresseerd'. De promotor denkt ook dat Ibrahimović het heel aardig zou doen in de ring, met name omdat hij al wat ervaring heeft in de vechtsportwereld.

Of de deal met Zlatan rond komt? "Ik denk dat het een kwestie van tijd is", aldus de enthousiaste promotor.

Tegenstander

Mocht Zlatan zijn krabbel zetten onder een Misfits-contract dan rijst natuurlijk de vraag - wie wordt zijn tegenstander? Nou, daar wordt ook al over gespeculeerd. De boksorganisatie zou namelijk ook in gesprek zijn met niemand minder dan Wayne Rooney, die net als Ibrahimović voor Manchester United speelde. Rooney is zo'n 5 jaar jonger dan de Zweed, maar is met zijn 1,76 m bijna 20 centimeter korter dan de nog altijd bloedfitte Zlatan (1,95 m).

Wij hoeven in ieder geval niet heel lang na te denken als we onze knaken zouden moeten inzetten op een van de twee...

Entertainment
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Pro Shots