Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oud-vechtsporter Alistair Overeem: 'Mijn dochter is gebrainwasht en denkt nu dat ze mijn zoon is'

In een podcast vertelt Overeem over een privésituatie waar hij behoorlijk wat moeite mee heeft.

Overeem

Voormalig MMA- en kickbokskampioen Alistair Overeem heeft met zijn uitspraken in de JAXXON-podcast wat stof doen opwaaien op social media. De podcast van het sieradenmerk wordt gepresenteerd door MMA'er en acteur Quinton 'Rampage' Jackson en de Nederlander was te gast in de aflevering van 12 juli. Op enig moment wordt Overeem gevraagd naar zijn kinderen.

'Woke bullshit'

"Ik heb drie dochters ja", vertelt de vechtsporter. "Er is alleen een probleem met de oudste: ze denkt dat ze mijn zoon is. Ze houdt zich bezig met allerlei woke-onzin." Hij vervolgt: "Als het niet zo droevig zou zijn, was het grappig."

Een van de aanwezige tafelgasten vraagt of Alistairs dochter écht denkt dat ze een man is, wat de Nederlander bevestigt. Overeem: "Waarom? Ze is verslaafd aan haar telefoon. Ze wordt 6, 7, 8 uur per dag gebrainwasht en gelooft daarom dat je kunt zijn wat je wilt zijn."

Dan wordt Overeem gevraagd naar wat hij precies bedoelt met 'woke'. Alistair: "Woke bullshit. Links extremisme."

'Dit is het resultaat'

Hoe de oud-kampioen omgaat met de situatie? Hij heeft naar eigen zeggen 'geduld' en 'compassie'. Maar, zo legt Overeem uit: 'Ik ga haar geen hem noemen. (...) Ik geloof daar niet in. Dus ik heb respect voor je, ik kan alles doen, maar ik ga niet eh..."

Alistair heeft nog wel gewoon contact met z'n kind. "Misschien was dat (het feit dat hij veel van huis was, red.) wel het probleem", vraagt hij zich hardop af. "Ik was veel in de Verenigde Staten. Ik vocht. Ik deed mijn ding. Zij was in Nederland. Veel op haar telefoon. Want ik herinner mij nog: ze was 4 en ze zat teveel op haar tablet. En ik zei tegen haar moeder: we moeten daar iets aan doen. En zij dacht waarschijnlijk: ja, ja, ja, jij bent helemaal daar, je ding doen. Dus de tablet. En dit is het resultaat."

Op social media krijgt het fragment uit de podcast honderden reacties, waarin Alistair zowel veel steun krijgt als forse kritiek.

Meervoudig kampioen

Alistair Overeem (44) is een van de levende legendes uit de Nederlandse vechtsport. Op 17-jarige leeftijd vocht hij zijn eerste kickbokspartij en in de jaren erna veroverde hij de wereld. Zo was hij van 2007 tot 2011 de Strikeforce (MMA) Heavyweight Champion en pakte hij in 2010 in een kickbokspartij de K1-wereldtitel. Dat maakte Overeem de eerste vechtsporter ooit die tegelijkertijd kickbokskampioen én MMA-kampioen was. Dezelfde maand pakte Alistair ook nog de zwaargewichttitel MMA in Japan.

Niet heel lang geleden waren er nog plannen voor een gevecht tussen Overeem en de huidig Glory-kampioen zwaargewicht Rico Verhoeven, maar helaas werd de boel afgeblazen. De vechtersbaas kampte met blessures, werd na zijn gewonnen partij tegen Badr Hari positief getest op een verboden (niet-prestatiebevorderend) middel en was compleet uit zijn ritme geraakt. Vandaar dat hij een punt achter zijn indrukwekkende carrière zette.

Heel verrassend stond de vechtsporter bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 ineens als lijstduwer (plek 41) op de kieslijst van Belang van Nederland (BVNL), de partij van Wybren van Haga. Of hij meer plannen heeft om zich met politiek bezig te houden is niet bekend.

Entertainment
  • JAXXON
  • NL Beeld / Hans de Vries