Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Presentatrice Hanneke Groenteman (85): 'Ik heb een uur tussen de dildo’s en sm-pakjes gezeten'

Het was niet per se het soort winkel waar Groenteman normaal gesproken inkopen doet...

Groenteman

De Amsterdamse journaliste en tv-presentatrice Hanneke Groenteman is geen groentje meer. Maar ondanks dat ze afgelopen juli de 85 aantikte, is ze nog niet van plan om te stoppen met media maken. Ze heeft net een bundel columns uitgebracht en is begin januari weer te zien als teamcaptain in het satirische quizprogramma Kiespijn. Verder is Groenteman natuurlijk bekend als presentatrice van Zomergasten en Sterren op het Doek, en als tafeldame bij DWDD.

Het Algemeen Dagblad interviewde de gepokte en gemazelde mediamaker over van alles en nog wat, zoals oud worden, haar zoon Gijs Groenteman - bekend van het tv-programma Van Roosmalen & Groenteman - en mannen.

Satisfyer

Maar voordat het interview echt losbarst, geeft Hanneke aan dat ze last heeft van haar schouder. Ze is van haar fiets gevallen en vertelt vervolgens in geuren en kleuren dat ze in een pandje belandde waar ze normaal gesproken niet de deur platloopt; 'de sekswinkel op de hoek'.

Groenteman: "Ik heb een uur bij twee alleraardigste verkoopsters tussen de dildo’s, vagina’s en sm-pakjes gezeten. Ik keek mijn ogen uit. We hebben het uitgebreid over de Satisfyer gehad, en of ik die zou moeten aanschaffen."

De AD-journalist is nieuwsgierig en vraagt of de 85-jarige presentatrice de portemonnee heeft getrokken.

"Ik heb het toch maar niet gedaan", antwoordt ze.

Vrijgezel

Hanneke Groenteman was 10 jaar getrouwd met Rob Klap, tevens de vader van Gijs Groenteman. Klap overleed echter in 2010 en daarna had Hanneke meerdere relaties, die allemaal sneuvelden. In de LINDA vertelde de presentatrice enkele jaren terug dat ze er ook wel een beetje klaar mee is, met mannen. Vooral op seksueel vlak.

Groenteman destijds: "Dat je met zo’n 80-plusser in bed moet liggen: visualiseer dát eens. En voor je het weet krijgen ze prostaatkanker en moet je iemand verzorgen."

In het AD-interview stelt Hanneke bovendien dat ze 'geen goed relatiemateriaal' is. En hoewel ze haar vrijgezelle bestaan geen straf vindt, zijn er wel periodes geweest waarin ze een man miste.

Groenteman: "Maar in al hun eenvoud vind ik mannen ontzettend ingewikkeld."

Entertainment
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst