doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waar zit kinderontvoerster Miriam A.?

Vermiste kinderen na zes jaar terug - moeder overleden in ziekenhuis

In 2014 verdwenen de Limburgse kinderen Floor en Mees Werres als sneeuw voor de zon. Jarenlang zocht de politie naar het tweetal, dat waarschijnlijk ontvoerd werd door hun moeder. Nu, zes jaar later, zijn ze eindelijk teruggevonden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vermiste kinderen na zes jaar terug - moeder overleden in ziekenhuis

Afgelopen dinsdag kreeg Xander Werres, de vader van Floor en mees, opeens een bericht van de politie dat zijn kinderen, die in 2014 samen met hun moeder spoorloos verdwenen, plotseling gevonden zijn in Oostenrijk. Hun identiteit werd duidelijk, nadat hun moeder opgenomen werd in het ziekenhuis. Kort daarna is de vrouw overleden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vechtscheiding

In 2007 kwam er een einde aan het huwelijk van Xander Werres en zijn vrouw Miriam A. na een lange vechtscheiding. Daarna trok de moeder de kinderen steeds verder naar zich toe, terwijl ze nauwelijks iets van zich liet horen. In juni 2008 zag Xander Werres zijn kinderen voor het laatst. Daarna ging het verder bergafwaarts met Miriam A., die in 2014 zelfs uit haar ouderlijke macht werd gezet.

Voordat jeugdzorg in kon grijpen, vluchtte de vrouw plotseling naar Oostenrijk. De twee kinderen nam ze met zich mee. Sindsdien werd er nooit meer iets van haar gehoord, terwijl er wel een internationaal opsporingsbevel uitgezonden werd. Ook bureau jeugdzorg ging op zoek naar de kinderen en de zeer ervaren privé-detective Ben Zuidema werd ingeschakeld. Het mocht allemaal niet baten. Ruim zes jaar lang leek het alsof Miriam en de kinderen van de aardbodem waren verdwenen.

Gevonden

Afgelopen dinsdag kwam er opeens een bericht vanuit Oostenrijk dat de kinderen terecht zouden zijn. De moeder zou naar verluidt in een ziekenhuis opgenomen zijn. De politie merkte dat er iets niet in de haak was, toen de kinderen van de vrouw weigerden hun namen te geven. Toen agenten later haar spullen doorzochten, vonden ze daarin de verdwenen paspoorten van Floor en Mees.

Of Xander Werres en zijn kinderen snel herenigd kunnen worden, is nog niet duidelijk. "Deze week hoor ik meer over wat er nu gaat gebeuren. Ik zit natuurlijk ook met veel vragen”, sprak de vader tegen ZO-NWS. Bureau jeugdzorg praat verder met de Oostenrijkse collega's over de toekomst van de kinderen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws