Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dirk van Duijvenbode moet terug naar de auberginekwekerij

Van Duijvenbonde speelde vandaag tegen voormalig back-to-back wereldkampioen Gary Anderson. De Schot, die door Van Duijvenbode ‘een groot voorbeeld’ werd genoemd, was in bloedvorm en maakte een einde aan het sprookje van de Aubergenius.

Dirk van Duijvenbode moet terug naar de auberginekwekerij

Tafeltje

De Aubergenius pompte zijn weg naar het bord, maar stapte daarbij wel even richting het verkeerde tafeltje, waar hij het flesje water van Anderson per ongeluk afpakte. Een voorbode van de zenuwen misschien, want naarmate de spanning toenam, schoof Van Duijvenbode steeds bij de tafel van Anderson aan.

Bergafwaarts

Toen de wedstrijd eenmaal begon, maakte de Nederlander een vliegende start en pakte de eerste set van de voormalig wereldkampioen. De break werd met een break beantwoord, wat de stand meteen weer gelijktrok. Anderson speelde strak en gaf in de derde set geen kans aan de Zuid-Hollander, die simpelweg niet genoeg punten bij elkaar kon sprokkelen. De schot was in topvorm, waardoor hij met een 3-1 voorsprong de pauze inging.

Na de pauze kwam een zichtbaar zenuwachtige Dirk van Duijvenbode terug op het toneel, waar hij Anderson zijn tiende leg op rij zag winnen. Pas toen kwam er een teken van hoop voor de Hollander, die eindelijk weer een leg wist te grijpen. Het mocht allemaal niet baten, want Anderson maakte gehakt van de Nederlander. Zo eindigt het sprookje van de administratief medewerker bij een auberginekwekerij die de dartwereld even op stelten zette. Jammer Dirk!

Sport
  • RTL 7 darts
  • BrunoPress