doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden

De legendarische Argentijnse voetballer Diego Maradona is kortgeleden overleden aan een hartaanval. Dit melden verschillende Argentijnse media.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Diego Maradona op 60-jarige leeftijd overleden

Gezondheidsproblemen

De 60-jarige kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. Een aantal weken geleden werd hij nog opgenomen in het ziekenhuis, waarna hij een hersenoperatie moest ondergaan. Hij leek vlot te herstellen, maar moest na zijn ontslag uit het ziekenhuis wel naar een afkickkliniek, omdat hij kampte met ontwenningsverschijnselen van een alcoholverslaving.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Legendarisch

Maradona gaat de geschiedenis in als één van de beste voetballers ooit. Ondanks zijn relatief kleine lengte van 1,65 meter, was hij een ongekend succes. Zelf werd hij door het publiek gekozen tot voetballer van de eeuw en zijn doelpunt tegen Engeland op het WK van 1986 is tot doelpunt van de eeuw benoemd. Dat jaar slaagde hij er ook in om met zijn land de wereldtitel te behalen.

In zijn thuisland Argentinië heeft hij door zijn succes een legendarische status gekregen. Ook in Napels slaat het overlijden van de Argentijn in als een bom. Tijdens de zeven seizoenen die hij voor Napoli speelde, maakte Maradona de club die daarvoor nog tegen degradatie streed twee keer Italiaans kampioen. Daarnaast won Napoli met Maradona ook nog eens de UEFA Cup. Na zijn vertrekt besloot de club als eerbetoon om zijn rugnummer (10) niet langer te gebruiken voor andere spelers.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws