doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Barça-voorzitter Bartomeu stapt op - slecht nieuws voor Koeman?

De voorzitter van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, heeft zijn vertrek bij de Catalaanse club gisteravond bekendgemaakt. Vanwege de slechte financiële situatie en de teleurstellende prestaties van Barcelona lag hij al langere tijd onder vuur.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Barça-voorzitter Bartomeu stapt op - slecht nieuws voor Koeman?

Begin november zou er een stemming komen, waarbij gekozen kon worden of Bartomeu wel of niet op moest stappen. Het resultaat hiervan wilde de voorzitter echter niet afwachten en daarom besloot hij gisteren zijn vertrek bekend te maken, na een vergadering met het bestuur. "Dit is een weloverwogen beslissing, die we gezamenlijk hebben genomen”, sprak hij tijdens een persconferentie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De 57-jarige Catalaan was sinds 2014 president van Barça en ondertussen aan het einde van zijn laatste termijn. Nu zijn vertrek bekend is gemaakt, wordt de leiding van de club tijdelijk overgenomen door een interim-bestuur. Het is aan die groep om binnen drie maanden nieuwe presidentsverkiezingen te organiseren.

Ronald Koeman

Na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München in het vorige seizoen van de Champions League nam Ronald Koeman de rol van trainer over. Sinds zijn aanstelling heeft hij het team uit Catalonië nog niet volledig draaiende weten te krijgen. Afgelopen weekend verloren zij de Classico van Real Madrid, waardoor Barça nu twaalfde staat in de competitie.

Toekomst

Op dit moment zijn er verschillende mogelijke presidentskandidaten. Zo hebben Victor Font en Joan Laporte beide aangegeven dat ze zich beschikbaar willen stellen. Sommige kandidaten hebben openlijk aangegeven dat ze voorkeur hebben voor een andere trainer. Zo zou Font graag Xavi aan de leiding willen zien bij het elftal uit Camp Nou. Ook Jürgen Klopp wordt als mogelijke optie genoemd. Als de resultaten van Barcelona ondermaats blijven, kan dit slecht nieuws betekenen voor Ronald Koeman.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws