Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Spaanse politie treft 'dierentuin' aan bij inval criminele organisatie

In Spanje trof de nationale politie een bijzonder tafereel aan in de jacht op een criminele organisatie

Dierentuin

Agenten deden een inval bij een groep die zich volgens de verdenkingen al meer dan tien jaar bezighield met de productie van wiet. Daar zouden ze miljoenen euro's mee verdiend hebben.

In 2023 kwam de bende uit Girona en Barcelona op de radar bij de autoriteiten. Na een onderzoek kwam de recherche al snel tot de conclusie dat het om een criminele organisatie gaat. Er werd dan ook besloten een inval te doen. Met maar liefst honderd agenten vielen de autoriteiten binnen bij meerdere panden. En wat ze daar aantroffen is op z'n minst bijzonder te noemen.

Wapens en drugs

De aanwezigheid van meerdere wietplantages lijkt te bevestigen dat de groep z'n knaken verdient met drugs. De duizenden wietplanten, evenals honderd kilo aan wiettoppen, zijn vernietigd. Naar verluidt wisselde de groep vaak van locatie om niet ontdekt te worden.

Op de beelden - de Policía Nacional heeft een filmpje gedeeld op YouTube - is ook te zien dat er meerdere wapens aanwezig waren. Crimesite meldt dat er uiteindelijk 16 vuurwapens zijn meegenomen.

Die site schrijft ook dat de vier vermeende leiders in zeer luxe panden verbleven. Gebouwen die streng beveiligd zijn met de nieuwste technologische snufjes, zoals gezichts- en kentekenherkenning en infraroodsystemen, vermoedelijk om concurrenten en andere ongewenste gasten buiten de deur te houden.

Voertuigen en een dierentuin

Op de video van de Policía Nacional is eveneens te zien dat er bijzondere vervoersmiddelen zijn aangetroffen bij de grootschalige inval. Een jetski, een side by side (een soort uit de kluiten gewassen quad) - in totaal zijn er 16 voertuigen meegenomen door de politie. Net als tientallen dure horloges en computers die waarschijnlijk gebruikt werden om 'crypto te minen'.

Maar dat is niet het gekste wat agenten gevonden hebben tijdens de actie. Eén van de verdachten had een complete dierentuin met exotische beesten in z'n huis. Tientallen reptielen, die bovendien op een lijst met bedreigde diersoorten staan. Op de video is slechts één exemplaar te zien: een soort varaanachtige hagedis, al zouden we ene meneer Vonk moeten bellen om dat te bevestigen. Alle beesten zijn in beslag genomen.

Pablo's 'coke zoo'

Criminelen met een fascinatie voor exotische dieren zijn in principe niks nieuws. Van Pablo Escobar was het bijvoorbeeld bekend dat hij wel hield van een dolle beestenboel. Op zijn luxe landgoed Hacienda Nápoles, dat op een flink stuk grond van 20 vierkante kilometer in de gemeente Puerto Triunfo lag, had hij een complete dierentuin laten bouwen. Met nijlpaarden, giraffen en meer grote beesten. Net als een kartbaan, vliegveld en een arena waarin stierengevechten gehouden konden worden.

Bizar
  • Crimesite
  • Videostill Policía Nacional