Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: dit is de slechtste poging om cocaïne te smokkelen ooit

Zo nu en dan delen we een 'internetklassieker'. Een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het delen nog een keer waard is. Met vandaag, uit juli 2019: de slechtste smokkelaar aller tijden.

Zien: dit is de slechtste poging om cocaïne te smokkelen ooit

Smokkelen

Natuurlijk is drugs smokkelen nooit een goed idee. Maar als je het doet, doe het dan in ieder geval beter dan deze man. Hij vloog van de Colombiaanse hoofdstad Bogota naar het Spaanse Barcelona en had bijzondere zaken aan zijn hoofd – nou ja, op zijn hoofd.

Bij de douane trok dat de man de aandacht omdat hij vrij nerveus was toen hij langs de grensbewaking moest. Wat ook niet echt hielp was zijn opmerkelijke haarstijl. De man had een bizar slechte pruik/toupet op met daaronder een halve kilo cocaïne, goed voor een straatwaarde van meer dan 30.000 euro.

Operatie Toupet

De politie heeft de arrestatie omgedoopt tot Operatie Toupet. Cocaïnesmokkelaars proberen op allerlei manieren de drugs vanuit Colombia in Europa te krijgen. Zo werden er al stukken fruit gevuld met het witte poeder. Ook zag de douane het eerder voorbijkomen in een kussen van een rolstoel, schoenen, benen die bedekt waren met gips en zelfs in borstimplantaten.

Misdaad
  • Twitter, iStock