doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vliegtuigpassagier aangehouden met kilo goud in anus

Goud heeft natuurlijk een behoorlijke waarde, maar of het nou echt de moeite waard is om een kilo ijskoud metaal in je hol te steken is nog maar de vraag. Deze passagier uit India deed een poging, maar werd aangehouden op het vliegveld.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vliegtuigpassagier aangehouden met kilo goud in anus

De man was van plan het goud vanuit Dubai terug naar India te smokkelen. Om zeker te zijn dat hij langs de douane zou komen, besloot hij het te verbergen waar het daglicht niet schijnt. Het plan had misschien best kunnen werken, maar meneer was net iets te gulzig. Hij stopte maar liefst drie goudstaven en nog een klein klompje in zijn achterste. Totale gewicht: 972 gram.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De smokkelaar wist succesvol te boarden in een vliegtuig van GoAir vanuit Dubai, maar de lange reis met de zware lading begon zijn tol te eisen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Kerala, werd hij meteen gefouilleerd vanwege zijn ‘bijzondere loopje’. Niet veel later had de douane de oorzaak van het moeilijke lopen gevonden en werd de man gearresteerd.

Samenwerking

De man was overigens niet de enige smokkelaar op deze vlucht die werd aangehouden. Een andere passagier bleek 1,47 kilo aan goud bij zich te hebben. Het is voor hem te hopen dat hij zo’n grote hoeveelheid op een andere locatie had verstopt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws