doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoop voor Ajax? Liverpool helemaal kapotgespeeld door degradatiekandidaat

Het was een vreemd weekend in de voetbalwereld, zeker op de Engelse velden. Op zondagmiddag werd eerst het Manchester United van Ole Gunnar Solskjaer met zes tegendoelpunten verslagen door Tottenham Hotspur, een historische nederlaag. Liverpool deed daar diezelfde middag echter nog een schep bovenop en verloor met 7-2 van Aston Villa.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Hoop voor Ajax? Liverpool helemaal kapotgespeeld door degradatiekandidaat

Het was een historische nederlaag voor ‘The Reds’ en ook voor Jurgen Klopp, die tijdens zijn carrière als manager nog nooit zoveel tegendoelpunten had moeten incasseren. De laatste keer dat de landskampioen van het vorige seizoen met 7-2 verloor was in 1963 tegen Tottenham Hotspur, dat deze week ook een historische zege behaalde tegen Manchester United.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Aston Villa, dat tot het einde van het vorige seizoen moest strijden tegen degradatie, kwam door een paar fouten van Liverpool en een paar gelukkige treffers al heel gauw op voorsprong. Eerst was het de keeper van de Reds die de bal ongelukkig inleverde bij Jack Grealish, waardoor de thuisploeg op voorsprong kwam. De sterspeler van Aston Villa eindigde de wedstrijd met twee goals en drie assists op zijn naam. Nieuw aankoop Ollie Watkins maakte al in de eerste helft een hattrick. De twee doelpunten van Liverpool werden beide gemaakt door Mohammed Salah.

Champions League

In de poule van de UEFA Champions League is Liverpool één van de drie tegenstanders van Ajax, naast Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. Liverpool leek de duidelijke favoriet van de vier, maar na deze wedstrijd beginnen er twijfels te ontstaan bij het publiek. Zeker omdat de eerste keeper van Liverpool, de Braziliaanse Alisson Becker, door een blessure waarschijnlijk niet bij de wedstrijd tegen de Amsterdammers aanwezig kan zijn. Zekerheid is er nog niet over de situatie van de keeper, maar met de wedstrijd op 21 oktober in het vooruitzicht is er hoop voor de ploeg uit Amsterdam.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws