doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

5.500 euro boete voor een biertje

Een 79-jarige man uit Groot-Brittannië heeft een boete van 5000 Britse pond (5500 euro) gekregen, nadat hij te vroeg uit isolatie was gekomen om naar de kroeg te gaan. De man was op reis geweest naar Engeland en ondertussen teruggekeerd naar zijn woonplaats op het eiland Guernsey, waarna hij minstens 14 dagen in quarantaine had moeten gaan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
5.500 euro boete voor een biertje

Toen politie bij het huis van de 79-jarige Henry McCarthy kwam controleren of hij wel in isolatie was, zagen ze dat zijn auto niet bij zijn huis stond. Na een korte zoektocht door het dorp waar de man woonde vonden ze de auto op de parkeerplaats van een pub genaamd Crabby Jack’s. Ze troffen de man aan bij een tafel met een halfleeg biertje voor zich.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Op Guernsey hebben bewoners na een reis twee opties: ze kunnen veertien dagen in isolatie gaan, of ze kunnen kiezen voor een kortere isolatie van zeven dagen, waarna ze met een test moeten bewijzen dat ze geen coronavirus hebben. McCarthy koos voor de eerst optie, maar kwam al na één dag uit isolatie.

Volgens de lokale politie dacht de man dat hij nog steeds in isolatie was, omdat hij in zijn eentje aan een tafel zat in de pub. De boete die de man heeft gekregen is voor Engelse begrippen nog aan de lage kant, aangezien een overtreder bij de maximale hoeveelheid 10.000 Britse pond moet betalen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws