Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wetenschap bewijst: dikke mensen zijn gelukkiger

Bierbuikje? Grote kans dat jij je over het algemeen wat minder druk maakt dan de spillebeentjes van deze wereld. Dikke mensen zijn namelijk gelukkiger, aldus een onderzoek van de universiteit in Bristol.

Dikke mensen

Tijdens een bankhangavondje een kratje bier weg tanken, een paar zakken borrelnoten naar binnen mieteren en vervolgens nog een diepvriespizzaatje of twee je slokdarm in laten rollen, is dat nou zo erg? Nee joh. Dikke mensen zijn namelijk gelukkiger.

Maak je niet dik

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Bristol. De Britse wetenschappers onderzochten daarbij een half miljoen mensen tussen de 37 en 73 jaar, en concludeerden: dikke personen zijn gelukkiger dan magere mensen. Ze vinden zichzelf minder nerveus, doen het vaker kalmpjes an en ervaren dan ook minder stress.

Wat het verband tussen gewicht en stress is? Ook daar hebben de knappe koppen uit Bristol over nagedacht. Hun theorie luidt als volgt: mensen die zo'n relaxte persoonlijkheid hebben, maken zich over het algemeen niet zo druk over zaken, en dus ook niet over hun calorie-inname. Het gevolg: minder stress, maar meer kilo's. Ze zeulen dus wel meer mens met zich mee, maar huppelen gelukkiger en zorgelozer door het leven.

Nadeel: meer kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Dat dan weer wel.

Lifestyle
  • Libelle, The Independent
  • Adobe Stock