Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Andrew Tate opnieuw in de boeien geslagen, mogelijk uitlevering aan het VK

De beroemde en beruchte influencer werd in de boeien geslagen nadat de Britse autoriteiten een arrestatiebevel hadden uitgevaardigd. Dat schrijft het AD.

Tate

Volgens de krant is zowel Andrew Tate als zijn broer Tristan maandagavond opgepakt door de Roemeense autoriteiten. Dit gebeurde op verzoek van de Britse politie. De twee zouden zich volgens de aantijgingen schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik in het Verenigd Koninkrijk.

Naar verluidt heeft een woordvoerder bevestigd dat de broers verdacht worden van 'seksuele agressie'. Het gaat om oude vermeende feiten, die tussen 2012 en 2015 zouden hebben plaatsgevonden. Tate en Tate ontkennen alles, laat de woordvoerder weten. "Het Hof van Beroep in Boekarest beslist dinsdag of de broers worden uitgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk", schrijft het AD.

Hommeles in Roemenië

Andrew Tate is een oud-kickbokskampioen, die later bekend werd door zijn deelname aan realityshows en zijn enorme populariteit op social media. Vooral zijn ideeën of succes, vrouwen en ondernemerschap zorgen voor veel fans én haters. Ondertussen harkt Tate flinke knaken binnen met verschillende ondernemingen, waaronder meerdere casino's in Roemenië. Zijn precieze vermogen is niet bekend, maar één ding is zeker: de beste man is schathemeltjerijk.

Op 30 december 2022 ging het echter mis voor de Brits-Amerikaanse influencer. Samen met twee handlangers werden hij en zijn broer opgepakt in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Tijdens de arrestatie namen de autoriteiten 3,6 miljoen euro aan stapels geld, luxe goederen en auto's in beslag.

In Roemenië runde Tate ook een webcambedrijfje, waarmee hij vrouwen voor zich liet werken. Maar volgens de beschuldigingen gebeurden daar ook zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Zo zou Tate een netwerk hebben opgezet hebben waarmee vrouwen werden uitgebuit. De verdenkingen in die zaak zijn deelname aan een criminele organisatie, mensenhandel en verkrachting.

Hun voorarrest werd keer op keer verlengd, totdat de Tate-broers de zaak in huisarrest mochten afwachten. In augustus 2023 werd het huisarrest opgeheven. De zaak loopt echter nog. Ondertussen hebben Andrew en Tristan dus te maken met nieuwe verdenkingen, dit keer in Groot-Brittannië.

Nieuws
  • AD
  • Adobe Stock